Balanceren is een kunst

Balanceren
Als ondernemer en coach ben ik bijna dagelijks met veel verschillende dingen bezig en dat doe ik met heel veel plezier en energie. Daarbij vind ik het belangrijk om me te blijven ontwikkelen, dus bij mij houdt het leren niet op. Ik vind dat ook echt leuk en besteed daar ook echt veel tijd aan.

Als ik dan compleet verrast wordt door een virus en als gevolg daarvan twee dagen op bed lig, dan ben ik me er weer goed van bewust hoe belangrijk het is om balans te houden en goed voor jezelf te zorgen. Voor mezelf weet ik goed wat er momenteel al een tijdje ontbreekt, maar wel belangrijk is om me energiek en in balans te voelen. Als ik twee tot drie keer per week intensief sport, dan werkt dat enorm door in mijn energie, mijn slaapritme, gevoel van fit zijn en het geeft me overall een heel goed gevoel. Maar juist hier is de klad in gekomen en wat doe je dan? Eerst probeer je dat weer op te pakken, maar als je dan merkt dat die pogingen weer stranden dan ga je naar de oorzaak.

Wat jou energie geeft hoort een plek te hebben in je agenda
Bij mij is mijn tijdbesteding heel anders dan een jaar geleden, waardoor ik vaak niet kon sporten op mijn vaste dagen. En daarbij doe ik al heel lang aan kungfu en ben ik ook toe aan iets anders. Het is me duidelijk, dat het moeilijk wordt om weer twee of drie keer per week te sporten op deze manier, dus ik heb mijn eerste actie al ingezet door te beginnen met boksen (nieuwe sport). Maar ook daar heb ik het probleem dat ik vaak niet kan door mijn werk. Dus ga ik me hiernaast ook inschrijven bij een sportschool, zodat ik de flexibiliteit heb om te sporten wanneer ik ook kan. Zo doe ik wat voor mij nodig is om energiek te blijven en met focus en plezier te blijven doen wat ik te doen heb.
 
En hier lopen mensen vaak op vast, die van hot naar her rennen en behoefte hebben aan meer rust en energie. Ze doen veel voor het werk, hun gezin, het huishouden, zorg voor familie, maar weinig echt voor zichzelf.
Met als gevolg, dat ze zich moe voelen en het gevoel hebben te weinig tijd te hebben op een dag en te weinig toe te komen aan hetgeen ze voor zichzelf willen.
 
En dat laatste is zo belangrijk…want als je goed voor jezelf zorgt, de tijd neemt om op te laden, dan ervaar je meer rust, heb je meer energie en doe je vaker de dingen die je leuk vindt. Dan kun je met veel meer focus en energie ook weer aan de slag met alles wat je te doen staat (en vaak ook belangrijk is!).
 
Dus of je nu je energie en goede gevoel krijgt van het sporten, net als ik of van het lezen van een boek, een dagje sauna met vriendinnen, uit eten gaan met je partner of het beginnen van een eigen webwinkel: maak er tijd voor. Ook in je drukke agenda, juist in die drukke agenda!

En als je dat lastig vindt, omdat je vaak toch prioriteit geeft aan al die andere zaken op je to-do list, lees dan snel over mijn nieuwste cursus Time Balance. Je gaat in een kleine groep aan de slag om meer energie te krijgen door meer balans in je leven. Het wordt echt leuk en heel waardevol!