Het moment om in actie te komen

Het is toch apart dat we heel druk bezig kunnen zijn, onze dagen vol zitten met to-do’s en je toch niet verder lijkt te komen? Van tijd tot tijd ben je gemotiveerd om nu echt stappen te gaan zetten voor jouw lange termijn doelen. Dan ga je vol goede moed aan de slag.


Om vervolgens, zonder er erg in te hebben, weer de draad op te pakken van je alledaagse activiteiten. Je vergeet gewoonweg die lange termijn doelen waar je aan werkte: erachter komen wat je nu echt wilt gaan doen met je carrière, een plan maken om je eigen bedrijf te starten enzovoorts.

Hoe kan het, dat we iets wat we veel belangrijker vinden dan onze dagelijkse bezigheden, toch geen blijvende plek geven in onze tijd?

In mijn video leg ik uit wat er met ons gebeurt op het moment dat we echt serieus zijn over onze lange termijn plannen.

 

Weerstand komt in vele vormen

We worden dan op de proef gesteld en wat dan vaak gebeurt, mondt uit in het terugschieten in onze oude gewoonten. We leven van dag tot dag, doen wat we hebben te doen in ons werk, houden ons bezig met andere taken of leuke activiteiten.


En die lange termijn doel, wordt weer een tijd lang vergeten. Maar nooit helemaal.


Wat ervoor zorgt dat we steeds terugschieten in die oude gewoonten, is weerstand. Weerstand voor verandering. En misschien denk je nu, ik heb geen last van weerstand. Maar vergis je niet. Weerstand komt in vele vormen.

Weerstand kan in de vorm van afleiding komen. Dan wordt ineens het boeken van je volgende vakantie heel urgent, waardoor je niet meer bezig bent met je lange termijn doelen.

Of je hebt het te druk om nog tijd te kunnen maken voor je carrière wensen. Ook een veel gehoorde reden om er niet mee aan de slag te gaan.

Waarom dat ook vormen van weerstand zijn? Omdat verandering niet afhankelijk is van je omstandigheden tenzij jij je omstandigheden bepalend laat zijn voor de keuzes die je maakt.

Ons brein is gemaakt om ons te voorzien van zekerheid, veiligheid. En wat is nu zekerder dan datgene wat je nu hebt? Ook al is het werk waar je al lang op bent uitgekeken. Ook al werk je ergens waar je het totaal niet naar je zin hebt. Je weet tenminste wat je hebt.

Het verlangen naar verandering

Een ander deel van ons kan dat verlangen naar verandering niet loslaten. Het blijft toch knagen.

Maar als we ongemerkt ons lange termijn doel weer even in de ijskast hebben gezet, dan kan het een hele poos duren voordat we er weer aan denken.

We gaan door met alles wat we deden tot er weer een punt is bereikt, dat je er of stevig van baalt, dat er niets veranderd is. Of er is iets waardoor je weer helemaal gemotiveerd bent om iets te doen.

Het moment om te besluiten om echt actie te nemen en er iets mee te doen, is slechts tijdelijk. Als je die kans mist, dan kan het weer heel lang duren voordat je weer de motivatie hebt om de verandering in te zetten.

Heb je dit al meermalen gemist, denk dan eens aan het inschakelen van hulp op het moment dat je ermee aan de slag wilt. Je weet inmiddels, dat er weer allerlei gedachten, situaties, drukke omstandigheden, jou weer op de proef gaan stellen. Je verwacht dat het weer zal komen en dat je er niet tegen bestand bent.

Maar met hulp bouw je al snel vertrouwen op, de overtuiging dat die verandering wel mogelijk is. Dat het ook voor jou is weggelegd.

Laat het moment niet voorbij gaan. Vraag je strategiesessie aan en en we bespreken of en hoe ik je daarbij kan helpen. https://calendly.com/khoworks/strategiesessie

Geen tips en inspiratie meer missen?

Wil je wekelijks tips, inspiratie en support in je mailbox ontvangen om je te helpen de stappen te zetten voor je carrière-switch? Geef je dan hier op voor de gratis e-zine.