Hoe je meer commitment creëert voor je doelen

Je kent het misschien wel. Je bedenkt iets wat je graag wilt doen. Je weet dat als je dat lukt, dat het je veel oplevert. Je hebt het voornemen er serieus mee aan de slag te gaan en gaat vol goede moed beginnen.

Een andere richting in je carrière is iets wat belangrijk voor je is om voldoening uit je werk te kunnen halen.

Maar een paar maanden later realiseer je je, dat je er inmiddels niet meer aan werkt.

Alsof je afgeleid bent geraakt. Je bent er misschien mee gestopt toen je het een periode lang druk had. Of er kwamen andere dingen op je pad waar je je tijd en energie in moest steken.

 

Je laat het er even bij. Er is geen noodzaak. Tot je een jaar later weer de rust hebt om er over na te denken tijdens je vakantie. Het blijft toch knagen. Je ziet jezelf toch niet nog 5 jaar in deze baan. Ook niet bij een andere werkgever. Je neemt je voor om er nu echt werk van te maken.

 

En je begint het proces van voren af aan. Alleen ben je nu een jaar verder. Het verloop is hetzelfde. En zo kun je eindeloos doorgaan. Beginnen aan iets belangrijks, maar niet doorzetten. Het blijft knagen en iedere keer dat je niet doorzet, doet het je vertrouwen geen goed.

 

In deze video deel ik met je wat je kunt doen om dit te doorbreken.

Eerlijkheid

Als je iedere keer tegen het probleem aanloopt dat je niet doorzet waar je mee begonnen bent, dan heeft het weinig zin om het de volgende keer op dezelfde manier aan te pakken. Je verwachte resultaat is hetzelfde als de vorige keer. Dat je op een gegeven moment afhaakt om het hele proces een tijd later weer opnieuw te beginnen.

 

De vraag is wat je anders zou kunnen doen. De vraag is wat je nodig hebt om het makkelijker voor jezelf te maken om door te zetten op de momenten dat je nu zou afhaken. Om wat voor reden dan ook.

 

Ieder jaar maak je commitment naar jezelf om ermee aan de slag te gaan. Maar soms is het gewoon niet genoeg om dat alleen te doen. We eisen dan wel heel veel van onszelf als we de verwachting hebben om zonder hulp belangrijke keuzes te maken en daar het nodige voor te doen.

 

Het is belangrijk om in ieder geval naar jezelf toe eerlijk te zijn over wat jij nodig hebt.

Krachtig zijn betekent niet dat je alles zelf moet doen

Je hoort mensen weleens zeggen dat ze het zwak van zichzelf zouden vinden om hulp in te schakelen van een personal trainer als ze het voornemen hebben om fit te worden.

En dat terwijl het niet lukt om dat zelf, zonder trainer, voor elkaar te krijgen.

 

Het is juist krachtig om te weten wat je nodig hebt en om jezelf dat te gunnen als je hulp nodig hebt. Of dat nu van een vriend, mentor of coach is.

De kracht ligt in het voor elkaar krijgen van wat belangrijk is. Vanuit een positieve intentie. Wat belangrijk is voor jou IS belangrijk. Punt. En daarmee is het belangrijk welke keuzes om in actie te komen en om door te zetten met het werken aan de belangrijke doelen.

 

Als je het jezelf niet gunt om hulp te vragen, dan is het de vraag waarom dat is. En wat zou het je kunnen opleveren als je dat wel zou doen? Als je met gemak de hulp vraagt die je nodig hebt? Bij alles wat belangrijk voor je is?

 

Wat als…..

Kun je je voorstellen dat je met het inschakelen van hulp het je helpt om met meer commitment aan de slag te gaan met je goede intenties? Omdat je dan de support ervaart op momenten wanneer je anders niet verder zou gaan? Omdat er dan ook iemand anders is die weet waar je aan werkt en daar op een of andere manier bij betrokken is door jou?

 

Als je telkens vastloopt in het werken aan je doelen voor een nieuwe carrière-richting, dan is het de vraag aan jou: wat kun je doen om het deze anders aan te pakken zodat je de kans vergroot dat je doorzet en doet wat nodig is om je doelen te realiseren?

Wat is de eerste actie die je kunt nemen om dit in gang te zetten?

Geen tips en inspiratie meer missen?

Wil je wekelijks tips, inspiratie en support in je mailbox ontvangen om je te helpen de stappen te zetten voor je carrière-switch? Geef je dan hier op voor de gratis e-zine.