De grote vraag als je cursussen blijft volgen

Als je net als ik graag bezig bent met leren en informatie vergaren door opleidingen, cursussen en workshops te volgen dan doe dat om je ergens verder in te ontwikkelen of omdat je geïnteresseerd bent om nieuwe dingen te ontdekken. 

En tegelijkertijd kun je je afvragen of het je ook afleidt om hetgeen te gaan doen dat echt nodig is om een volgende stap te maken om je doelen te realiseren. Die volgende stap is misschien iets wat je spannend vindt, iets wat je nooit eerder gedaan hebt en tegenop ziet.

 

Wat zou je doen?
Stel je voor dat je zou weten dat je nu genoeg kennis en kunde in huis hebt om een volgende stap te kunnen maken in je carrière-switch, wat is het dan wat je zou gaan doen?

En is het zo, nu je bezig bent met die cursus of opleiding, dat je daardoor juist die acties parkeert, bewust of onbewust, die je een stap verder gaan brengen. Daardoor ga je misschien niet netwerken, zoek je geen contact met mensen die het werk doen wat jij graag wilt doen.

 

Terwijl dat juist acties zijn die je heel erg gaan helpen in je denkproces of in het feitelijk vinden van nieuwe mogelijkheden om aan je nieuwe carrière te gaan werken. 

Mijn uitnodiging aan jou is om je af te vragen: Wat zou je doen, als je nu niet al je tijd zou steken in het vergaren van meer informatie en meer kennis?
Wat zou dan je volgende actie zijn om echt verder te komen in je carrière-switch?
 


Naast leren ook implementeren
En mijn tweede uitnodiging zou zijn om dan naast die cursus, opleiding of het zoeken van meer informatie, om ook tijd te maken om de andere acties in gang te zetten. Die acties die belangrijk zijn, maar wellicht ook spannend.

Want vaak heb je niet nog een cursus, opleiding of nog meer informatie voor nodig. En met alleen meer kennis verandert er niets in de praktijk.

 

Heb je moeite om die vicieuze cirkel te doorbreken van het alsmaar blijven doorleren en zo de echte stappen vooruit te ontwijken? Wil je weten wat er mogelijk is als je het wel weet te doorbreken? 

Geen tips en inspiratie meer missen?

Wil je wekelijks tips, inspiratie en support in je mailbox ontvangen om je te helpen de stappen te zetten voor je carrière-switch? Geef je dan hier op voor de gratis e-zine.

Marketing door