Hoe zichtbaarheid je helpt om je doelen te realiseren

Jezelf laten zien. Dat werd tijdens de workshop 'Het pad voor carrière-switchers' genoemd door een deelnemer, die met ons deelde wat haar tegenhield om haar carrière-doelen na te streven. 

De groep bestond uit 15 deelnemers. Het was een mooie bijeenkomst met zoveel verschillende wensen en doelen en diverse uitdagingen van deelnemers. We namen 6 stappen door die je helpen om met vertrouwen een carrière-switch te maken.
 Jezelf laten zien is mooi!


En terwijl de workshop vorderde kwamen er steeds meer reacties los en dan is het mooi om te zien als mensen dan toch iets in de groep delen. Helemaal als het gaat om zichtbaarheid. Want op het moment van delen deed deze dame precies wat ze lastig vond: ze liet zichzelf zien, door te vertellen wat ze wilde en waar ze tegen aan loopt.

En juist als je het moeilijk vindt om jezelf te laten zien, lijkt het alsof je daar alleen in bent. Want ja, de mensen die er moeite mee hebben, zijn minder geneigd om dat met anderen te delen. Des te mooier, dat meerdere mensen uit de groep aangaven daar ook wel eens moeite mee te hebben. 

Dat is al een mooi voorbeeld van wat het je kan brengen, als je durft zichtbaar te zijn. En daarmee bedoel ik niet puur het spreken voor een groep, maar het uiten van wie je bent, als persoon. Delen wat je graag zou willen, waar je moeite mee hebt, je kwetsbaar durven opstellen. Dat is zichtbaarheid. 

Door jezelf te laten zien, trek je vanzelf de mensen naar je toe die je waarderen om wie je bent. Door te delen wat je wilt bereiken en wat je daarbij nodig hebt, gaan er deuren open door de mensen die je daarbij willen helpen. 
 


Jezelf laten zien is een vaardigheid


We bespraken dat zichtbaar zijn te leren is. En dat het in belangrijke mate bijdraagt aan het realiseren van je carrière-switch. Ik maakte er deze video over:

 

Als je hiermee worstelt, dan ben je dus zeker niet alleen. En ja, je kunt het leren, om zichtbaar te worden. Het kan zelfs makkelijk voor je worden. 

Je kunt klein beginnen. Ten aanzien van je droom, erken eerst aan jezelf wat je graag wilt bereiken. Ik merk dat veel mensen dat niet altijd omarmen. Maar daar begint het wel mee. 

En begin het te delen met mensen om je heen. Mensen van wie je verwacht dat ze er positief op reageren. En breidt langzaam maar zeker het aantal mensen uit met wie je dat deelt. 

Nog een volgende stap in jezelf laten zien
Wil je er een volgende stap in maken, bedenk dan eens wat je nodig hebt om je volgende stappen te maken om je doelen te bereiken. En deel dat met anderen. En vraag of ze je erbij kunnen helpen. Het zal je verbazen hoeveel deuren je opent door gewoon te laten zien wie je bent en wat je wilt. Veel mensen helpen een ander graag. 

Dus begin vandaag nog, als je omgeving weinig weet van wat jij wilt. En stap voor stap wordt je steeds zichtbaarder en zie je welk pad er voor je ligt om bij je doel te komen. 

 

Ben je te graag minder zichtbaar en staat dat het behalen van je doelen in de weg? Plan een vrijblijvend gesprek in en je krijgt helderheid over wat je te doen staat en hoe ik je daar eventueel bij kan helpen.