Welke vraag je stelt om echt stappen vooruit te maken

Sta je weleens stil bij de vraag of het niet tijd is voor een volgende stap in je carrière-switch?

Voor je volgende stap in je zoektocht of het nastreven van je droombaan?

Als je daar niet eerder bij stil hebt gestaan, dan zou het zomaar kunnen dat je wel bezig bent met je carrière-switch maar dat je niet echt meer vooruit komt.

We blijven namelijk gemakkelijk langer in de acties hangen die comfortabel zijn, veilig. Het zijn de dingen waar we ons prettig bij voelen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar niet altijd effectief als je een doel hebt wat je nastreeft.

Er is immers een reden waarom je je doel nog niet hebt bereikt: er zijn bepaalde stappen die je daarvoor moet nemen die je niet neemt.
— Helen Kho


Je begint er gewoonweg niet aan.

Of je begint wel maar stopt te vroeg.
 

Redenen voor het vermijden, uitstellen of staken van je volgende stappen kunnen zijn:

·      je geeft andere zaken in je leven prioriteit (de vraag is waarom je steeds geen prioriteit geeft aan het maken van je carrière-switch);

·      je werkt niet met een plan om je doel te realiseren, (je mist richting);

·      je vindt de volgende stap spannend;

·      je twijfelt of het je wel lukt.

 

Stel je jezelf weleens deze vraag:

Wat als ik ervan uit ga, dat ik genoeg heb gedaan waar ik nu de afgelopen periode mee bezig ben geweest?

Wat zou dan de volgende stap zijn om dichterbij mijn doelen te komen?


Dus als je de afgelopen tijd vooral bezig bent geweest met informatie zoeken en lezen, dan heeft het je al waardevolle informatie gebracht over wat je wel en niet interessant vindt.

Wat is dan je volgende stap waar je echt verder mee komt? Denk je dan aan activiteiten waarbij je nieuwe mensen leert kennen?


Het is een stap die voor veel mensen spannend is. Maar de waarde van het delen van wat je bezig houdt en het openstaan voor nieuwe mensen en hun ideeën en ervaringen is van onschatbare waarde. Het kan je op ideeën brengen, je inspireren en motiveren en …het kan je ontzettend helpen om jezelf beter te leren begrijpen. Inzicht te krijgen in wat jij belangrijk vindt.

Goede gesprekken, ontmoetingen met andere mensen opent de deur naar mogelijkheden. Dat lukt maar beperkt door alleen informatie te blijven zoeken en te blijven leren zonder interactie met anderen.


Van workshop bezoek naar carrière-switch

En iedereen kan het. Begin klein als het lastig is. Bezoek eerst een workshop die je interessant vindt. Zo ben ik ook ooit begonnen in mijn zoektocht. Die ene workshop die ik bezocht heeft al snel geleid tot mijn omscholing tot coach. Ik vertel daar meer over in de Careerswitchers Community.

Mijn uitnodiging aan jou is daarom om een volgende actie te nemen buiten je comfortzone gericht op je weg naar je doel.


En ben jij geïnteresseerd in het ondernemerschap? Vraag je je af of je het in je hebt om voor jezelf te beginnen?

Kom dan op 30 augustus naar mijn workshop ‘Hoe je een ondernemersmindset ontwikkelt’. Het is meteen een mooie gelegenheid om nieuwe mensen op laagdrempelige manier te leren kennen. Het is al over een paar dagen dus meld je direct aan: https://www.khoworks.nl/events/

Geen tips en inspiratie meer missen?

Wil je wekelijks tips, inspiratie en support in je mailbox ontvangen om je te helpen de stappen te zetten voor je carrière-switch? Geef je dan hier op voor de gratis e-zine.