Wat als.....?

Sta jij weleens stil bij wat je jezelf vertelt over een mogelijk resultaat van jouw keuzes? Beginnen je gedachten weleens met ‘wat als…?’.

Je bent er niet alleen in. Voor velen van ons zijn we onze eigen grootste criticus en soms de grootste doemdenker die we kennen. Onze gedachten over wat er zou kunnen gebeuren zijn weliswaar niet de realiteit van dat moment, maar onze gevoelens en acties die daaruit kunnen voortvloeien zijn wel degelijk realiteit.

In deze video vertel ik waarom het belangrijk is om je bewust te zijn van de gedachten die je hebt over de mogelijke uitkomsten van je acties en keuzes. En wat je kunt doen om dat anders te doen.

Weet wat je denkt en welke energie achter je handelen schuilt

Als je je afvraagt waarom het moeilijk is om door te zetten waar je aan begonnen bent, dan wil je helder krijgen wat je gedachten zijn over wat je te doen staat. Of beter gezegd, wat je verwachtingen zijn.

Maak je maar geen keuze tussen twee interessegebieden waar je je werk van kunt maken? Vraag je eens af wat je verwacht als je een keuze zou maken. ‘Wat als….ik zou kiezen voor A?’ Wat verwacht je dat er gebeurt? Ben je bang voor een bepaalde uitkomst?

En denk je hetzelfde als je voor B zou kiezen?


Het gevolg is kennelijk, dat je geen keuze maakt. Als je daarbij ook geen vervolgstappen neemt om in beweging te komen (niet zomaar in beweging, maar richting het maken van een keuze), dan zit je vast.


Dan is het goed om na te gaan wat het is wat je verwacht van je keuzes en wat je nodig hebt om het toch te doen. Je bewust zijn van je eigen gedachten en overtuigingen is een eerste stap om het te veranderen. En waarom je het zou veranderen?


Omdat wat je diep van binnen gelooft over wat er mogelijk is voor jou, sterk bepaalt welke keuzes je maakt en hoe jij je acties neemt. Het bepaalt daarom ook wat er aan resultaten mogelijk is voor je.

Geen tips en inspiratie meer missen?

Wil je wekelijks tips, inspiratie en support in je mailbox ontvangen om je te helpen de stappen te zetten voor je carrière-switch? Geef je dan hier op voor de gratis e-zine.