Inspiratie als valkuil

Inspiratie is enorm belangrijk en noodzakelijk, het geeft je motivatie en helderheid, zodat je kan doen wat belangrijk is. Inspiratie is een eerste stap om gewenste veranderingen in werking te zetten.

Ik spreek in mijn praktijk ondernemers waarbij het vervolg echter niet goed op orde is. Er worden vaak wel stappen gezet en actie’s ondernomen maar op de langere termijn ontbreekt het aan de consistentie van deze actie’s.

Door de waan van de dag, taken en alle verantwoordelijkheden die we al hebben in het dagelijkse leven is het soms een uitdaging om iets nieuws – zoals inspiratie –  de juiste aandacht te geven die het nodig heeft.

 

We zijn gewoontedieren


Als iets spannend is of nieuw dan vallen we soms snel terug op het reeds bekende. We klampen ons graag vast aan gewoonten, soms ook onbewust. We komen in het begin wel in actie door inspiratie en motivatie, maar we zetten niet door om de verandering echt te realiseren. Hierdoor duurt het dan steeds langer voordat we ‘opnieuw’ geïnspireerd worden.


En dat is zonde!


Als je echt iets hebt gevonden dat jou inspireert en ook motiveert waarom zou je dat dan willen uitstellen om er mee aan de slag te gaan?

Maak van inspiratie je prioriteit

Om echt goed consistent door te kunnen pakken met inspiratie en motivatie voor de langere termijn moet je het besluit nemen om er je prioriteit van te maken. Steek er voldoende tijd en energie in, maar investeer eventueel ook geld. Net zo lang tot je datgene hebt bereikt wat je wilt.

 

Hoe zorg ik voor de juiste structuur?

Na dit besluit is de vervolgstap om te zorgen voor de structuur rondom de inspiratie en motivatie, zodat je ook zorgt dat je echt alles blijft doen en het niet vergeet ondanks alle dagelijkse drukte.


Maak het commitment niet alleen naar jezelf toe maar ook richting anderen. Dit vormt namelijk jouw ‘stok achter de deur’ en helpt je enorm. Hierdoor activeer je niet alleen je besluit maar je maakt het ook echt actief.


Als anderen op de hoogte zijn van je besluit kunnen ze er naar gaan vragen: hoe ver ben je? Is het al gelukt? Zorg dus voor een soort ‘mentor’ die dicht bij je staat en je je besluit mee kan bespreken. Je kunt ook op zoek gaan naar mensen die met hetzelfde bezig zijn als jou, hun carrière een draai willen geven in de juiste richting en doelen willen bereiken. Ook een goede business of life coach kan je hierbij uitstekend helpen.

Door te zorgen voor de juiste structuur ga je proactief aan de slag met datgene wat je je voorneemt in die geïnspireerde en gemotiveerde fase voor de langere termijn.

Deel je in de comments wat jij doet om opvolging te geven aan je inspiraties?


Ik wens je veel inspiratie en opvolging toe!

Geen tips en inspiratie meer missen?

Wil je wekelijks tips, inspiratie en support in je mailbox ontvangen om je te helpen de stappen te zetten voor je carrière-switch? Geef je dan hier op voor de gratis e-zine.