Waarom energie alles is

Voel jij je wel eens overweldigd door alles wat je iedere dag aan het doen bent en heb  je te weinig tijd voor jezelf? Voel je je wel eens gefrustreerd door de situatie waarin je je nu bevindt? Voel je je ook wel eens ongeduldig, omdat je nog niet bent waar je wilt zijn? Dan is deze blog helemaal voor jou, want je huidige energie is ontzettend bepalend voor je resultaat.

 

Als je heel druk bent is het moeilijk om voor jezelf te zien wat echt belangrijk is, omdat alles op dat moment even belangrijk lijkt. 

 

Niets is even belangrijk, je kunt altijd prioriteiten stellen.

 

Als je druk bent en je hoofd is bezet met deze drukte dan ‘frustreer’ je het proces, waarbij je heldere inzichten kunt krijgen over wat je doen staat. Je gaat voorbij aan de ruimte die je nodig hebt om te kunnen zien wat voor jou belangrijk is. 

 

Misschien heb je dat wel eens ervaren als je op vakantie bent of als je vrij bent. Dan ontstaat vaak de rust of de ontspanning om in te zien waar je al die tijd mee bezig bent en dat je dat anders wilt en kunt doen.

Jouw huidige energie is dus heel belangrijk om de resultaten te bereiken die je wilt. Velen van ons zijn gewend om vooral actie georiënteerd te zijn. Zelf ben ik ook enorm resultaatgericht: ik bedenk wat ik wil bereiken en doe wat nodig is om dat te realiseren. Soms ben je vooral bezig met wat je te doen hebt, zonder in acht te nemen vanuit welke energie je dat doet en ga jepushen

 

Dan acteer je eigenlijk heel veel op wilskracht, motivatie en de behoefte om het gedaan te krijgen en het doel te bereiken. Als je dat teveel doet dan is het net alsof je geen oog meer hebt voor al het andere dan behalve dat waar je wilt zijn.

 

Je hebt dan een pad voor jezelf uitgestippeld om dat te bereiken, en terwijl je daar naartoe onderweg bent mis je heel veel om je heen. Dingen die je de kans bieden om er makkelijker te komen en dan veel meer vanuit ontspanning. Als je op die manier constant aan het pushen bent dan voel je je daar ook niet goed bij. Het kan ervoor zorgen dat je veel (mentale) druk bij jezelf ervaart. Het kan ervoor zorgen dat je je overweldigd of gefrustreerd voelt door alles wat je te doen hebt. 

 “Je kijkt dan alleen nog maar naar het gebrek van wat er niet is!”

 

Heel zonde en super contraproductief allemaal, omdat je uiteindelijk niet wilt dat je je pas goed voelt als je je doel hebt bereikt. En dat je dan pas ervaart wat je eigenlijk wilt ervaren. Want uiteindelijk gaat het om innerlijke rust of een stukje vrijheid. Je wilt niet dat het afhankelijk is van het realiseren van een toekomstig doel. 

 

Ik wil je graag als tip meegeven: kijk vooral naar hoe je je nu voelt. Ben je inderdaad heel erg aan het pushen? Wat zijn voor jou de gevolgen, terwijl je dit doet? Hoe voel je je hierbij en welke emoties ervaar je? Hoe zou je dat anders kunnen doen? Hoe zou je er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je iets meer achteroverleunt? Waar kun je meer tijd voor jezelf creëren? 

 

Je zult zien als je dat weet te bereiken, je veel meer ideeën en aanleidingen krijgt om actie te ondernemen, dat misschien niet zo gepland is maar waar je je goed bij voelt. Op deze manier bereik je ook waar je naartoe wilt alleen op een gemakkelijkere manier die meer rust geeft. 

 

Ongeacht in welke situatie je nu zit, je hebt altijd invloed op hoe je je voelt. 

Veel inspiratie en een hele fijne week toegewenst!

Geen tips en inspiratie meer missen?

Wil je wekelijks tips, inspiratie en support in je mailbox ontvangen om je te helpen de stappen te zetten voor je carrière-switch? Geef je dan hier op voor de gratis e-zine.