Ben jij toe aan meer focus, voldoening en plezier in je ondernemerschap?

 

Jij zet je 200% in voor je klanten en bent goed in wat je doet. Je bedrijf heeft een prima omzet en je zou zo nog jaren door kunnen gaan. Toch mis je iets. Je bent gaan ondernemen om meer vrijheid te ervaren en werk te kunnen doen met passie en voldoening.

 

De realiteit is, dat je een volle agenda hebt, een to-do list waar je u tegen zegt en een hoofd vol ideeën en een hart vol verlangens.

De realiteit is, dat het je aan tijd, focus, discipline en soms vertrouwen ontbreekt om ook andere keuzes te maken. En om te gaan voor wat er voor jou écht toe doet.


Met als gevolg, dat je aan het rennen en vliegen bent voor je bedrijf, terwijl je weet dat je je te weinig bezig houdt met wat belangrijk voor je is.

Herken jij dit?

 • je hebt weer een nieuw idee waar je iets mee wilt doen. Maar als je er langer over nadenkt, dan weet je niet of het ook echt gaat brengen wat je ervan verwacht. Gevolg: je parkeert het idee. En eens in de zoveel tijd denk je er toch weer even aan, omdat je weet hoe gaaf het zou zijn als je het voor elkaar kreeg;

 

 • in je bedrijf zit je overal bovenop en vindt het moeilijk om iedereen z’n werk te laten doen. Je hebt behoefte aan meer rust, maar hebt ook moeite om dingen los te laten. Je zit vast in deze manier van ondernemen. Wat nu?;

 

 • je weet wat een mooie volgende stap zou zijn voor je bedrijf, maar je onderneemt er niets in omdat je bang bent om de zekerheid los te laten die je hebt met hoe het nu gaat;

 

 • je bent creatief met ideeën maar hebt totaal geen focus. Je merkt dat je geen keuzes kan maken. Of wel een keuze maakt, maar vervolgens weer afgeleid wordt door het volgende gave idee waardoor er weinig terecht komt van alle plannen;

 

 • je vermijdt bepaalde acties omdat je ze lastig vindt. Het weerhoudt je ervan om de mensen te bereiken die jij het beste van dienst kunt zijn.

 

 • je ervaart veel stress en weet niet wat je nodig hebt om dat aan te pakken. Je zit niet lekker in je vel en ervaart niet de vrijheid die je zocht in het ondernemerschap. Je hebt behoefte aan meer rust en overzicht.

 

Wat nu?

Hoe lang speelt dit al bij je? En wat zijn de gevolgen als je hier nog langer niets mee doet?

Wat zijn de gevolgen voor je gezondheid op langere termijn?

Wat betekent het voor je effectiviteit als ondernemer?

Voor je werkplezier en geluk?

Voor de mate van voldoening in je werk?

 

Als je over een jaar met veel meer voldoening en plezier zou ondernemen en leven, welke keuzes maak je dan nu om met focus, discipline en vertrouwen te werken aan dat wat écht belangrijk is voor je?
 

Het kan ook anders

En dat wil je natuurlijk ook. Je wilt meer vrijheid, rust, voldoening, uitdaging en plezier. Je wilt veel planmatiger aan de slag om je doelen te realiseren. En je wilt de focus, discipline en het vertrouwen hebben om het ook echt te gaan doen. Zodat je vanuit rust kunt werken aan je bedrijf en aan je ondernemerschap.

Hoe zou het zijn als je:

 • een jaar lang met focus en discipline werkt aan je belangrijke doelen;

 • de ins en outs leert van wat je nodig hebt om je je als ondernemer te blijven ontwikkelen

 • met een plan aan de slag gaat om te doen wat nodig is om je ideeën om te zetten in tastbaar resultaat;

 • met vertrouwen kunt doen wat nodig is om de volgende stappen te nemen voor de groei van je bedrijf?

 • iemand hebt om mee te sparren, die met je meedenkt om je te helpen de acties te nemen die je tot nu toe hebt uitgesteld?

 • iemand hebt die je persoonlijk coacht, zodat je momentum creëert om actie te ondernemen, je focus kunt vasthouden en hulp hebt als je jezelf in de weg zit?

 • andere ondernemers om je heen hebt met wie je ervaringen kunt uitwisselen, brainstormen en die jou een andere kijk bieden op het ondernemen en die jouw voortgang volgen en steunen;

 • je vragen kwijt kunt zodat je vooruitgang kunt blijven boeken;

 • niet meer alleen bent in het ondernemen en je je doelen en ervaringen met andere ondernemers kunt delen?

 • Weer plezier hebt in je werk en het ondernemerschap en dat zijn weerspiegeling vindt in je werk, bij je klanten, je collega’s en in je vrije tijd?

 

Voor wie is het jaarprogramma?

Als ondernemer weet je dat marketing en strategie belangrijk zijn, maar dat jij zelf de meest waardevolle hulpbron voor de ontwikkeling van je bedrijf bent.

Wat je tot nu toe hebt bereikt, heb je te danken aan wie je vandaag de dag bent, hoe je naar de dingen kijkt, hoe je jezelf ziet en aan je vaardigheden.

Je wilt meer voor jezelf en voor je onderneming en dat vraagt om andere keuzes dan je tot nu toe hebt gemaakt en focus voor de dingen die echt belangrijk zijn om je doelen te realiseren.

Het is voor jou een uitdaging om je niet te laten leiden door de waan van de dag. Het consistent blijven werken aan de dingen die belangrijk voor je zijn om meer voldoening, plezier en groei te halen uit je ondernemerschap lukt je niet door de drukte in je huidige manier van werken en leven.

Je weet dat de tips en trucs voor je marketing en strategie niet voldoende zijn voor jou om daadwerkelijk te doen wat nodig is om de voor jou belangrijke doelen te realiseren.

Je hebt behoefte aan:

 • gerichte tijd en energie besteden aan het werken aan je bedrijf en aan je persoonlijke ontwikkeling

 • geregeld contact met andere ondernemers die jou steunen, ervaringen met je delen en helpen waar het kan

 • persoonlijke coaching om dieper in te kunnen gaan op thema’s die je in de weg staan om je volledige capaciteiten te benutten in je ondernemerschap

 • een stok achter de deur om wekelijks bewust te werken aan jouw doelen voor het komende jaar

 • praktische handvatten en tips om meer structuur, discipline en focus aan te brengen in je tijdsbesteding

  

 
profielfoto Helen dec17.jpg

Samenstelling van het programma

the-climate-reality-project-349094-unsplash.jpg

4 Deep dive trainingen in Rotterdam

Elk kwartaal kun je een deep dive training bijwonen over onderwerpen die jou als ondernemer helpen om overzicht te creëren, je prioriteiten te stellen en om de mindset voor groei te ontwikkelen. Iedere training ga je niet alleen met praktische handvatten en inspiratie naar huis, maar ook met je eigen kwartaalplanning.

data van de trainingen: 31 januari, 17 mei, 4 september , 13 november.

 
toa-heftiba-644511-unsplash.jpg
 

10 persoonlijke coachingsgesprekken

Voor de onderwerpen waar meer tijd voor nodig is om samen met iemand te brainstormen of om te verkennen waar de aandachtspunten voor jou liggen, zijn de persoonlijke coachingsgesprekken van grote waarde. Je hebt met je coach iemand die je steunt door je een spiegel voor te houden en je te stretchen waar je dat zelf niet doet. Door de persoonlijke gesprekken krijg je wat je nodig hebt om te doen wat nodig is voor jouw doelen.

 
jaredd-craig-744902-unsplash.jpg

Lees- en kijktips en leren over de toepassing

Wat je niet zaait kun je niet oogsten. Je krijgt kijk en leestips ter inspiratie en om je kennis over het ondernemerschap, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling te vergroten. Je ontvangt daarnaast 4 video’s waarin de toepassing wordt besproken van een methode die in een van de boeken of video’s aan bod komt.

burst-521042-unsplash.jpg

10 online groepssessies via Zoom

In de groepsbijeenkomsten die online plaatsvinden krijg je gelegenheid om je vraag aan de groep voor te leggen. De groep ondernemers die jou steunt in wat je wilt bereiken en die haar input geeft wanneer je daar behoefte aan hebt. De bijeenkomsten zijn ook waardevol wanneer je zelf geen vraag inbrengt. Door te luisteren naar de vragen en de reacties van andere ondernemers, leer je soms nog meer dan wanneer je zelf een vraag stelt. Je merkt dat je veel herkent van waar anderen mee worstelen en komt zo tot waardevolle inzichten voor jezelf.

 
tim-gouw-73926-unsplash.jpg
 

2 sprints van 8 weken werken met laserfocus

Je herkent vast de intensiteit en de effectiviteit van het werken met een deadline. Ineens wordt iets wat bijna onhaalbaar lijkt, opeens haalbaar. Je lijkt makkelijker te zien wat prioriteit heeft en daar ook naar te handelen. We gebruiken dit principe door twee keer met elkaar een sprint te organiseren voor je eigen doelen. Je eigen mijlpalen voor die sprint maar in gezamenlijkheid ga je de sprint aan. Door dit in deze periode intensiever te delen met de groep en extra aandacht om je te helpen je focus scherp te houden, ga je in korte tijd meer gedaan krijgen van wat je voor ogen hebt.

 
anete-lusina-146152-unsplash.jpg

Je community van ondernemers

Een waardevolle kring van ondernemers die jou steunen, helpen en met jouw je successen viert is essentieel voor iedere ondernemer die verder wil groeien. Dit programma draait voor een belangrijk deel om de community, omdat je als ondernemer veel meer kunt bereiken als je je omringt met mensen die je uitdagen en positief stimuleren. Om elkaar ook tussen de bijeenkomsten en trainingen door makkelijk op de hoogte te houden gebruiken we Slack. Een app waarmee je elkaar makkelijk berichten kunt sturen maar ook bestanden als je bv om feedback wilt vragen voor iets waar je mee bezig bent.