De ervaring van Isalena Moreira Varela:


Voor het coachingstraject

. Voordat ik met Helen aan de slag ging zat ik vooral in een modus van denken en niet doen.

Dat denken was voornamelijk negatief, ik kan het niet en het is eng dus laat maar zitten.

. Voorgaande zorgde ervoor dat ik geen stappen nam voor het verwezenlijken van mijn dromen, werken aan mijn doelen (nieuwe baan en een carrièreswitch).

. Ik was overgenomen door angst en zag geen uitweg.
 

Na het coachingstraject

. Ik heb met Helens hulp de dingen die voor mij een uitdaging zijn alsnog kunnen doen.

Nadien heb ik ook ingezien dat die angsten er mogen zijn en dat ze ook aandacht verdienen maar als ik de dingen doe waar ik angstgevoelens voor heb dan is het resultaat op gevoelsgebied fantastisch.

Voorgaande is voor mij een motivatie om de angsten in de ogen te kijken en er alsnog voor te gaan. Ik heb tools aangereikt gekregen die mij helpen met de angsten die ik heb.

. Het coachingstraject met Helen heeft ervoor gezorgd dat ik de angsten die mij hebben tegengehouden om anderen te coachen, onder ogen durfde te zien en dat ik alsnog daarmee ben gestart en met het nemen van meer stappen richting mijn doel.

· Voor mij is de waarde van dit traject dat ik heb geleerd dat       angstgevoelens erbij horen maar eigenlijk niet realistisch zijn.

. Ik heb geleerd hoe ik aan mijn zelfvertrouwen kan werken. 

·  Ik schrijf nu positieve gedachtes voor mezelf op; dus wat kan ik wel en wat bezit ik al aan vaardigheden en aan kennis voor het doen wat ik wil. Ik heb nooit eerder stilgestaan bij wat ik wel kan en ik vond voorgaande echt een waardevolle les!

·  Ik kan mezelf nu openstellen voor anderen en durf om hulp te vragen. Ik heb gezien dat ik niet alles alleen hoef te doen en dat ik ook aan anderen mijn verhaal of wat mij dwarszit kan vertellen.


Helen als coach en haar werkwijze

Helen was voor mij een coach met een heel duidelijk uitgangspunt, ervoor zorgen dat ik stappen maak richting mijn doel.

Wat ik heel mooi vind aan Helens werkwijze is dat de tools die zij inzet precies aansluiten bij waar ik tegenaan loop als het gaat om het bereiken van mijn doel.

Ik vind Helen erg deskundig en professioneel in haar aanpak en daarnaast ook erg toegankelijk.

Ik kreeg ook de ruimte om mijn verhaal te doen en dat gaf mij weer ruimte om mij open te stellen voor de richting waar zij mij op wilde "krijgen". “

Isalena Moreira Varela