Secret podcast 'Focus shifting voor ondernemers' 

Ervaringen

Beste Helen,

Je kwam mijn studio in met oliebollen. Ik was meteen verkocht… Onzin natuurlijk, maar het was wel tijdens die ontmoeting dat ik redelijk spontaan zei: “Ik wil dat jij mijn coach wordt.” Ik ben iemand die vooral op gevoel en intuïtie handelt en op dat moment voelde ik dat ik met jou wilde samenwerken. Mijn intuïtie laat me bijna nooit in de steek. Ook nu niet.

Als ik terugkijk op de afgelopen vijf jaar waarin jij mijn coach bent geweest, zie ik niet alleen de groei van mijn bedrijf, maar ook de groei. in mijn persoonlijke ontwikkeling en daarvoor wil ik jou bedanken.

Je hebt de zeldzame gave om te horen wat ik zeg, maar ook wat ik níet zeg (en dat is soms best veel). Jouw inzichten en sympathieke aanpak hebben me op zowel professioneel als persoonlijk vlak enorm geholpen. Ik waardeer je luisterend oor, je adviezen, die soms confronterend maar altijd spot-on zijn, maar ook de gezelligheid en de humor.

Je zorgt al jaren voor structuur in die warrige gedachten van mijn creatieve, nooit rustende brein.

Bedankt voor alles wat je voor mij en mijn bedrijf hebt betekend. Ik kijk uit naar onze samenwerking in de toekomst.


Met warme groeten,

Tjapko

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Eindelijk Helen, na ruim 1,5 jaar samenwerken wordt het wel eens tijd voor een geschreven getuigenis voor jou. 

Wat een coach, ben je! Eigenlijk moet dit blad leeg blijven... geen woorden voor! Maar ik ga het toch proberen. 

Je bent een luisterend oor, een kritische noot, een strenge juf, een gids, een vraagbaak,een oplosser, een lieverd, etc etc. Alle superlatieven kan ik opnoemen. 

Je hebt systemen, workshops, toepassingen, podcast informatie in overvloed. Wekelijks Mailtjes met doelen om te stellen. Per kwartaal een sessie met andere deelnemers. Stapje Voor stapje begeleid je ondernemers verder op hun weg. 

Ondernemerschap is niet alleen geld verdienen door hard te werken in je bedrijf maar met name hard te werken aan je bedrijf en aan jezelf. Dit heb ik afgelopen jaren mogen ervaren en wat ben jij ook gegroeid als coach. Alle leeuwen en beren op de weg heb je overwonnen. Voel je een blokkade betekent dit dat je er iets mee moet, aangaan die angsten onderzoeken. Je hebt mooie methodes om alle soorten ondernemers te begeleiden. 

Er zijn allerlei kanalen om contact te hebben, via telegram, gesproken berichten etc. Niets is moeite. 

De afgelopen tijd ben ik vooral heel druk geweest met mezelf. Maar ik ben er weer en ga recht op mijn doelen af. Bedankt voor alle steun, hulp en geduld. We gaan nog even door op de ingezette weg. 

De 1e handyman zullen we dit jaar verwelkomen net als de 1e klant voor servicedeskoplossingen. Projectmanagement en Facility Management als een Service gaan we verder uitbreiden. Je bent een topper, ik gun iedereen zo'n coach als JIJ. 

Margarethe Reijke

De Gepassioneerde Facility Manager 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

“I’m able to achieve goals with more confidence and at a speed that I believed was not possible. ”

Helen is my coach for over 2 years now. Where I first thought I needed support in just defining my goals, she taught me to embrace the whole journey and grow along the way. Goals are just tools and not the final destination.

Her ability to listen, put things in perspective and ask the important questions, helps me to center, work towards the things that are really important to me and grow in my confidence to achieve.

We take care of our bodies through exercise and healthy food intake, but often forget our mental 'health'. Working with Helen gives me the tools, time and ability to do exactly that.

Paring that with my own ambitions, skills and experiences, I'm able to achieve goals with more confidence and at a speed that I believed was not possible. I'm really enjoying the journey! The good and the bad, because it fuels my growth.

I'm sure she can do the same for you.

-Lesther Van Vliet - Real Estate Portfolio Manager At Shell

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jij weet op de juiste manier mij aan het denken te zetten. En niet zomaar over iets, nee echt gewoon diep gaan totdat het juiste antwoord naar boven komt. - Monique Baldussi (Time Reclame)

Toen ik bijna 4 jaar geleden startte als ondernemer wist ik niet dat er nog zoveel bij kwam kijken. Heel positief, maar ik kreeg steeds meer werk en raakte steeds totaal in de knoop met de tijd!

Tijd om het werk te kunnen doen. Tijd voor mijn gezin. Tijd voor het huishouden.

En het belangrijkste: tijd voor mezelf.

Na wekelijks naar jouw pitch geluisterd te hebben had ik telkens het gevoel dat jij mij als voorbeeld nam. Zoveel herkenning. Jij gaf precies aan waar ik tegenaan liep. En toen de stap genomen om een workshop bij jou te volgen. Jeetje wat heb jij mijn ogen geopend. Het besef kwam direct dat ik dingen echt anders moest gaan doen. Op deze manier zou ik het echt niet gaan volhouden.

Je bent een prettige coach die zich niet makkelijk om de tuin laat leiden. Je niet met een slap excuus hoeft aan te komen. Die je een goed zelfbeeld geeft. Zorgt dat het zelfvertrouwen die je onderweg ergens bent kwijtgeraakt weer terugvindt. Door de vragen die gesteld worden je goed eigen inzicht krijgt. 

Een kleine stap om bij jou met het echte werk aan de slag te gaan. Jij weet op de juiste manier mij aan het denken te zetten. En niet zomaar over iets, nee echt gewoon diep gaan totdat het juiste antwoord naar boven komt. We zijn nu een aantal maanden bezig en ik heb nog een lange weg te gaan. Toch merk ik al dat ik mezelf bewust ben om na te blijven denken waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. En proberen de balans te houden tussen werk en privé.De balans te houden in mijn agenda. Dat is de afgelopen weken nog de grootste uitdaging geweest. En hoe leuk is het dat ik als “leerling” vertel wat wij resoluut gaan veranderen, en jij mij vertelt dit de avond ervoor ook bedacht te hebben. Mooi om dit te ervaren tussen ons. En ik kijk uit naar de komende maanden waarin wij samen verder aan de slag gaan.

Ik heb dankzij jou al kleine stappen gezet naar het in balans brengen van mijn tijd. En ik ben er echt nog niet, maar ik weet zeker dat het samen met jou gaat lukken.

Je bent een prettige coach die zich niet makkelijk om de tuin laat leiden. Je niet met een slap excuus hoeft aan te komen. Die je een goed zelfbeeld geeft. Zorgt dat het zelfvertrouwen die je onderweg ergens bent kwijtgeraakt weer terugvindt. Door de vragen die gesteld worden je goed eigen inzicht krijgt. Je laat zien dat je met veel dingen echt wel goed bezig bent, maar door met te veel bezig te zijn het zelf niet meer ziet. En je het ook niet los laat totdat er een oplossing is.

Ik ben ontzettend blij dat jij mijn coach bent. En ik wil je alvast bedanken voor de kleine stappen die ik heb gemaakt met en dankzij jou.

Bedankt Helen.

Met vriendelijke groet,

Monique Baldussi

Time Reclame

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

"Ook hebben we gevonden wat voor type bedrijf ik zelf wil starten, en wat nodig is om tot die stap te komen."

Het coachingtraject met Helen was echt top! De sessies bestonden uit leuke opdrachten en goede gesprekken. Bij elke sessie kreeg ik zowel concrete actiepunten als nieuwe inzichten mee. Nu zijn mijn twijfels weggenomen en heb ik veel positieve energie om een nieuw pad in te slaan met mijn carrière.

Voordat ik Helen ontmoette, was ik ontevreden over mijn huidige baan en zoekende naar een nieuwe baan. Ik wist alleen niet wat goed bij mij zou passen en kon mijn gevoel niet goed aansluiten bij mijn rationele keuzes.

Samen met Helen ben ik op zoek gegaan naar de beste vervolgstap voor mijn carrière. De inspirerende inzichten en duurzame lessen hebben ervoor gezorgd dat ik nu een stuk zelfverzekerder mijn carrièreswitch in gang zet, maar ook privé betere keuzes maak.

Het heeft ervoor gezorgd, dat ik meer zekerheid ervaar in het maken van keuzes. Mijn keuzes baseer ik nu op eigen gekozen waarden i.p.v. opgelegde waarden. Daarbij weet ik nu hoe ik mijn gevoel toch leidend kan laten zijn bij het maken van keuzes. En heb ik concrete stappen gezet om de carrièreswitch in gang te zetten.

Tijdens het traject hebben we een concrete tijdslijn gemaakt met hoe lang ik nog bij mijn huidige baan blijf, wanneer ik start met een andere baan, en wanneer ik parallel mijn eigen bedrijf ga starten.

Ook hebben we gevonden wat voor type bedrijf ik zelf wil starten, en wat nodig is om tot die stap te komen.

Zo zal mijn nieuwe baan al een behoorlijke switch zijn naar een nieuw vakgebied, zodat ik daar een nieuw netwerk kan gaan opbouwen dat bruikbaar is wanneer ik mijn eigen bedrijf start.

Helen toont oprechte interesse, waardoor ze je goed leert kennen en de beste coaching kan geven. Haar aanpak is zeer professioneel, waardoor je het gevoel hebt echt in goede handen te zijn. Ik raad het coachingtraject van Helen iedereen aan!

-Elise

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

"Onze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat ik de angsten die mij hebben tegengehouden om met coachen van een ander te starten onder ogen durf te zien en alsnog te starten met het nemen van stappen richting mijn doel"

Onze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat ik de angsten die mij hebben tegengehouden om met coachen van een ander te starten onder ogen durf te zien en alsnog te starten met het nemen van stappen richting mijn doel.

Ik heb tools van jou aangereikt gekregen die mij helpen met de angsten die ik heb.  Ik heb geleerd dat ze er mogen zijn, maar dat  er manieren zijn om daarmee om te gaan zodat de angsten mij niet tegenhouden in hetgeen ik wil bereiken in het leven.

Angst hield mij op verschillende gebieden tegen en tijdens het coachingstraject heb ik dat in gezien.

Ik heb met jouw hulp de dingen die voor mij een uitdaging zijn alsnog kunnen doen. Nadien heb ik ook ingezien dat die angsten er mogen zijn, maar als ik dan toch de dingen doe waar ik angstgevoelens voor heb, dat het resultaat op gevoelsgebied fantastisch is.

Voorgaande is voor mij een motivatie om de angsten in de ogen te kijken en er alsnog voor te gaan.

Ik dacht voornamelijk negatief; ik kan het niet en het is eng dus laat maar zitten. Voorgaande zorgde ervoor dat ik geen stappen nam voor het verwezenlijken van mijn dromen, werken aan mijn doelen (nieuwe baan en een carrière-switch). Ik was overgenomen door angst en zag geen uitweg.

Voor mij is de waarde van dit traject dat ik heb geleerd dat angstgevoelens erbij horen maar eigenlijk niet realistisch zijn. Ik heb geleerd hoe ik ermee moet omgaan en ook hoe ik aan mijn zelfvertrouwen kan werken. 

Ik kan nu met mijn angsten omgaan dankzij de tools die ik aangereikt heb gekregen.

Ik schrijf nu positieve gedachten voor mezelf op. Dus wat kan ik wel en wat bezit ik al aan vaardigheden en aan kennis voor het doen wat ik wil.

Ik heb nooit eerder stilgestaan bij wat ik wel kan en ik vond voorgaande echt een waardevolle les!

Ik heb geleerd om me open te stellen en hulp durven te vragen. Ik heb gezien dat ik niet alles alleen hoef te doen en dat ik ook aan anderen mijn verhaal of wat mij dwarszit kan vertellen.

Jij was voor mij een coach met een hele duidelijke uitgangspunt: ervoor zorgen dat ik stappen maak richting mijn doel.

Wat ik heel mooi vind aan jouw werkwijze is dat de tools die jij inzet precies aansluit bij waar ik tegenaan loop als het gaat om het bereiken van mijn doel.

Ik vind jou erg deskundig en professioneel in jouw aanpak en daarnaast ook erg toegankelijk. Ik kreeg ook de ruimte om mijn verhaal te doen en dat gaf mij weer ruimte om mij open te stellen voor de richting waar ik op wilde gaan.

-Isalena Moreira Varela

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

"Ik heb mijn ultieme droombaan weer voor ogen en ben sindsdien weer veel positiever over het vinden van een baan die bij mij past"

Na een nare ervaring in mijn vorige baan, was ik ervan overtuigd dat ik een carrièreswitch moest gaan maken. Echter was dit diep van binnen helemaal niet wat ik echt wil doen. Helen had dit bij het oriëntatie gesprek voor mijn coachingstraject al door, hierdoor konden we werken aan het voor mij weer helder maken van mijn droombaan!

Ik heb mijn ultieme droom baan weer voor ogen en ben sindsdien weer veel positiever over het vinden van een baan die bij mij past.

Na verschillende oefeningen ben ik in gaan zien dat de situatie in mijn vorige baan, niet aan mij te wijten was. En heb ik weer mijn zelfvertrouwen terug kunnen vinden. Hierdoor is solliciteren weer een stuk makkelijker geworden!

Mijn angst voor mijn oud leidinggevende bij het solliciteren ben ik kwijt. Ik durfde helemaal niet meer te reageren op functies bij bedrijven waar hij mogelijk iemand zou kennen. Ik durf nu gewoon te reageren op functies die mij echt leuk lijken, zelfs bij samenwerkende bedrijven.

Vanaf het moment dat wij elkaar kort spraken op de carrièrebeurs voelde ik een klik en was ik ervan overtuigd dat Helen mij kon helpen. Ze heeft me uiteindelijk op een heel andere manier geholpen dan ik aanvankelijk verwachte (ik ging uit van een carrière switch). 

Ze heeft zo veel ervaring en mensen kennis dat zij beter weet wat je wilt dan jij zelf op dat moment. Ze stelt exact de juiste vragen om voor jezelf helder te krijgen wat je wilt en wat je daarvoor moet doen. Ze is een ontzettend lieve en behulpzame vrouw, die echt het beste wilt voor jouw. Ik ben haar enorm dankbaar voor alles wat ze voor mij heeft gedaan!

-Lisa

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

"Ze is degene die uitdaagt en prikkelt"

Helen is een soort anker. Niet de goeroe die de antwoorden predict, maar een vangnet als je het nodig hebt, een luisterend oor, soms een beetje streng, degene die uitdaagt, prikkelt en een ander het zelfvertrouwen geeft om het te doen.

-Lesther van Vliet

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

"Het heeft mij flink geholpen en ervoor gezorgd dat ik een stap in mijn ontwikkeling heb gezet"

Ik merkte dat ik de laatste tijd weinig energie had en heb daarom hulp gezocht. Via mijn werkgever kwam ik in contact met Helen en heb ik een coachingstraject bij haar gevolgd. Bij de gesprekken die we hadden kwam naar voren dat ik een aantal blokkades had, die me veel energie kostten en waaraan ik moest werken.

Helen zorgde niet voor de oplossingen, maar wel voor handvatten, waardoor ik tot inzage kwam hoe ik hiermee moest omgaan.
De opdrachten die ik meekreeg zorgden ervoor dat ik echt aan de slag ging op een manier die bijdroeg aan het resultaat. Uiteindelijk kwam ik tot oplossingen waar ik anders niet op had gekomen.
Ik merk dat mijn energielevel flink is verbeterd door het coachingstraject met Helen.

Tijdens de gesprekken merk je dat Helen er echt voor je is. Ze luistert goed en toont empathie.
Mensen die zichzelf voorbij lopen en er zelf niet meer uitkomen raad ik aan een oriënterend gesprek aan te gaan met Helen.
Het heeft mij in ieder geval flink geholpen en er voor gezorgd dat ik een stap verder in mijn ontwikkeling heb gezet.

Helen bedankt!

Groetjes,

Elisabeth

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

"Helen kan écht luisteren en oordeelt niet"

Helen kan écht luisteren en oordeelt niet. Het zit gewoon niet in haar om een ander te veroordelen of beoordelen. Intuïtief stelt ze de juiste vragen, zodat de ander echt diep moet graven om een eerlijk antwoord te geven.

-Bianca de la Croix

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Menu
My Productens Available Productens
Sign In

Sign In Details

Forgot Password