Secret podcast 'Focus shifting voor ondernemers' 

Helen Kho

Je mindset bepaalt je mogelijkheden

Ik geloof dat je alles kunt bereiken wat je wilt, als je bereid bent om daar aandacht aan te geven, de juiste acties onderneemt, door blijft gaan tot je bereikt hebt wat je wilt en flexibel bent om je aan te passen wanneer dat nodig is. Die mindset heeft me veel gebracht, op persoonlijk vlak, op sportief gebied en in mijn loopbaan.

In het ondernemerschap komen die kwaliteiten heel goed van pas. Er is zoveel mogelijk, je krijgt met enorme uitdagingen te maken en dat vraagt om: helderheid over wat je wilt, wat belangrijk is voor je en waarom en de mindset om buiten je comfortzone consistente acties te ondernemen om je doelen te realiseren. En daarin wil je niet voorbij gaan aan ‘gewoon een goed leven leiden’: plezier hebben en voldoening vinden in wat je doet, in je werk en ondernemerschap en in je privé-leven.

Als lifecoach help ik ondernemers daarom om keuzes te maken die hen helpen om met plezier, voldoening en vertrouwen een ondernemend leven te leiden. En daarvoor nemen we ook keuzes mee die ervoor zorgen dat er een goede balans tussen werk en privé is. Je kunt alles doen voor je missie, maar als je voorbij gaat aan al het andere dat belangrijk is in het leven, dan doe je jezelf en anderen tekort.

“Finding the magic in the pursuit of it”, zo vat ik het graag samen wat ik voor ogen heb in mijn samenwerking met ondernemers.
 

  

Mijn passie en drive

Ik heb twee hele grote passies: persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Ik ben al jaren bezig met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, altijd aan het kijken hoe ik het beste uit mezelf kan halen, wat er wel of niet werkt om resultaat te behalen en wat nodig is om je te blijven ontwikkelen en te blijven leren op een manier die voldoening geeft, energie oplevert en een waardevolle bijdrage levert aan anderen.

Dat deed ik voorheen niet professioneel. Ik luisterde altijd al graag naar de mensen uit mijn omgeving, zag vaak zoveel in de ander wat ze zelf niet altijd zagen en hielp mensen het liefst om vertrouwen te krijgen in zichzelf en te stimuleren om met vertrouwen keuzes te maken.

Mijn drive om mensen te helpen met het maken van keuzes waar ze zich goed bij voelen is ingegeven door mijn eigen ervaring in het maken van keuzes vanuit het hart. In eerste instantie heb ik me vooral laten leiden door wat voor mij logische en verstandige keuzes leken. Totdat ik me realiseerde, dat ik iets miste, maar niet goed wist wat dat was. Een lange zoektocht bracht me ertoe om me helemaal om mijn hart te volgen en me om te scholen tot lifecoach en mijn bedrijf op te richten. Dat is het begin geweest van wat me nu drijft om anderen te helpen om te doen wat ze willen doen.

Ook ondernemers blijven zich ontwikkelen. Alleen nemen ze geen ontslag bij hun werkgever als het werk of het bedrijf niet meer past bij wat ze willen. Het is daarom belangrijk dat juist ondernemers hun ambities en wensen blijven vertalen naar de keuzes die ze maken voor hun bedrijf en hun ondernemerschap. En dat kan een enorme uitdaging zijn. Ik weet het als geen ander. Maar ik blijf trouw aan wat ik wil en stimuleer andere ondernemers om dat ook te doen. De ondernemer die trouw blijft aan zichzelf, weet het beste van zichzelf te geven aan anderen en ervaart zelf veel meer voldoening en plezier in wat hij doet.

De combinatie van mijn werk als lifecoach op het vlak van persoonlijke ontwikkeling in combinatie met het ondernemerschap en dan ook nog eens werken met missiegedreven ondernemers? Ik kan voor mezelf geen betere combinatie bedenken!
 


Mijn achtergrond

Ik ben opgeleid als bedrijfskundige, heb een master in Management van Verandering. Na diverse banen in het creditmanagement, projectcoördinatie en beleidswerk heb ik me laten omscholen tot lifecoach.

Ik begon met een leefstijlcoachingsopleiding en wist meteen dat ik me verder wilde bekwamen als coach. Daarna ben ik Neurolinguistisch programmeren (NLP) gaan doen en een uitgebreide lifecoachingsopleiding bij het Strategic Intervention Institute. Zodoende ben ik inmiddels geaccrediteerd leefstijlcoach, NLP practitioner en Master Level Strategic Intervention Coach geworden.

Een hoop termen en titels maar de kern is: ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen als lifecoach en ervaar in mijn werk met mijn klanten echt de meerwaarde van de uitgebreide tools die ik heb meegekregen vanuit de opleidingen. Ik vind het echt belangrijk dat mijn klanten zo goed mogelijk worden geholpen om de voor hen belangrijke stappen en keuzes te kunnen maken.

Naast de nodige coachopleidingen leer ik ook continue alles wat nodig is voor het ondernemerschap aangezien dat echt een heel apart vak is. Ik ben daarom ook in de leer bij een Business school en werk zelf ook met coaches die me stimuleren om het beste uit mezelf te halen.
 

En verder

Ik ben getrouwd en woon met mijn man en dochter in Rotterdam, ben dol op intensief sporten, heb heel lang aan kungfu gedaan, geniet van lekker eten, goede films, lezen over persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap, gezellig kletsen en lachen met vriendinnen en hou minstens zoveel van goede, diepgaande gesprekken. En het liefst ben ik aan zee.

Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen in je zoektocht of in je volgende stappen in je ondernemerschap? Laten we in gesprek gaan. Zodat we duidelijk krijgen wat het is wat je wilt bereiken, wat je daarin tegenhoudt en wat je nodig hebt om het te realiseren. Plan je focussessie in als je er klaar mee bent met het nadenken erover en nu stappen wilt gaan maken.

Menu
My Productens Available Productens
Sign In

Sign In Details

Forgot Password