Doe mee met de gratis masterclass en ontdek de 4 pijlers om met vertrouwen een carrière-switch te maken. Klik hier voor meer informatie.
Waar laat jij je door leiden als je keuzes maakt? Het bewandelen van je eigen pad klinkt simpel maar is niet altijd makkelijk. In Helen's Choice komen onderwerpen voorbij die gaan over persoonlijke groei, het volgen van je hart en het ondernemerschap. Helen Kho helpt je om helder voor ogen te krijgen wie je wilt zijn en krachtige keuzes te maken om je hart te (blijven) volgen
In deze aflevering van Helen’s Choice duiken we in het thema zelfreflectie en hoe journaling je daarbij kan helpen – mits je het op de juiste manier doet. Zelfreflectie is een krachtige tool om inzicht te krijgen in je patronen, emoties en gedachten, maar soms blijkt dat wat we opschrijven ons niet écht verder helpt.
Ik deel:
• Waarom zelfreflectie cruciaal is voor persoonlijke groei en het doorbreken van automatische patronen.
• De valkuilen van journaling – en waarom een dagboek bijhouden niet hetzelfde is als reflecteren.
• De juiste vragen om jezelf te stellen tijdens het journalingproces, zodat je tot de kern komt.
• Hoe je met journaling patronen kunt ontdekken die je tegenhouden in je doelen én hoe je die kunt doorbreken.
In deze aflevering neem ik je mee in de nieuwe keuzes n.a.v. het besluit om te stoppen met de marketing voor mijn ondernemerstrajecten. En hoor je hoe ‘verkeerde’ manieren van doen voor jou normaal zijn, terwijl het je onnodig veel energie kost om gedaan te krijgen wat je voor ogen hebt. Het betekent dat wanneer je werkt aan de juiste zaken om de basis in orde te krijgen, andere inspanningen makkelijker worden én meer opleveren.
Loslaten wat al jaren voor je heeft gewerkt en het onbekende omarmen. Waarom zou je dat doen? Wanneer zou je dat doen?
In deze episode neem ik je mee in de context van een besluit wat ik nam, waarmee ik afscheid neem van de manier waarop ik sinds 2017 onderneem. En waarom nu wel de tijd was om een knoop door te hakken en de sprong te wagen.
Wil je weten hoe ik je met coaching kan helpen om te gaan voor wat je wilt?
Waarom stagneert de een in een ontwikkelingsproces terwijl de ander de ene uitdaging na de andere tackelt en andere resultaten behaalt?
In deze aflevering ga ik in op wat de meeste mensen niet toelaten, waardoor er niets verandert terwijl ze dat wel willen: de confrontatie met de huidige realiteit en wat ze daarbij voelen
Wie bereid is dat wel te doen, activeert zichzelf om in actie te komen voor wat ze willen.
Wil je weten hoe ik je met coaching kan helpen om verandering te realiseren voor je werk?
In deze aflevering duiken we in hoe routines en structuur je kunnen helpen om rust te vinden, zelfs wanneer alles om je heen onzeker voelt. Als ondernemer kan het aanleren van goede gewoontes je tijd en energie besparen, zodat je je kunt blijven richten op wat echt belangrijk is.
In deze aflevering leer je:
• Waarom routines vooral voor ondernemers essentieel zijn voor focus en stabiliteit.
• Hoe je bepaalt welke activiteiten een plek verdienen in je routine als ondernemer.
• Waarom flexibiliteit net zo belangrijk is als structuur.
Werk je niet aan de taken die belangrijk zijn, omdat je het gewoon niet leuk vindt, het idee hebt dat het niet lukt of omdat er problemen zijn die je niet weet op te lossen?
In deze aflevering deel ik met je wat je kunt doen om dat te doorbreken zodat je wel doorpakt op de taken die nodig zijn om te doen.
Denk je weleens bij een training die je bijwoont of een boek dat je leest: ik heb niks nieuws gehoord/gelezen ?
Vraag je dan eens af of je het ook doet. Of je het ook geïmplementeerd hebt. Dat is waar het om draait als je verandering wilt. Maar gek genoeg zijn we vooral gefocust op meer weten. Meer kennis. We worden ook geprezen om hoeveel kennis we hebben.
Maar in hoeverre belichaam je dat ook? In hoeverre doe je ook datgene wat je verder brengt en blijf je dat dan ook verbeteren?
Deze aflevering gaat over het ‘echte’ werk als het gaat om verandering. Ik licht het toe aan de hand van eigen voorbeelden uit de praktijk.
Een kijkje in een nieuwe ruimte geeft mij een kijkje in een nieuwe toekomst voor mijn trainingen. En zo werkt ook als je door coaching een nieuw perspectief krijgt. In deze aflevering vertel ik over een nieuwe locatie voor mijn workshops en wat er gebeurt op het moment, dat je ergens voor wilt gaan waardoor velen toch niet kiezen voor hun verlangen, maar voor het oude bekende.
Dit is voor de ondernemer die nog niet gaat voor die andere doelgroep of dat nieuwe aanbod, of die daar stappen in onderneemt maar niet helemaal voor gaat. In deze aflevering gaat het over passie hebben voor wat je doet en daarvoor durven kiezen. Ook als dat afwijkt van wat je al hebt opgebouwd met je bedrijf.
Je hebt een aanbod wat je nog niet verkoopt of een idee voor een nieuwe doelgroep. Of misschien wil je wel helemaal iets anders doen. Je laat je mogelijk weerhouden om daar echt bij stil te staan of om daar volop voor te gaan. Uit angst om iets los te moeten laten wat al jaren werkt en wat je hebt opgebouwd.
De meeste mensen die verandering willen, veranderen niet terwijl ze dit wel willen en er ook mee bezig zijn.
De waarheid onder ogen zien is soms confronterend, maar nodig om in beweging te komen en om anders op te komen dagen. Die confrontatie ben je eerder geneigd uit de weg te gaan en vermijd je zonder er erg in te hebben.
Het is makkelijker om terug te vallen op wat je gewend bent, dan dat je aanpakt wat werkelijk verandering teweeg brengt: jezelf.
Deze aflevering gaat over de angst van eerlijk zijn tegenover jezelf en hoe dit je in een vicieuze cirkel kan houden van stress en frustratie dat je niet verder komt in waar je naar verlangt. Zolang je het gevoel van ongemak van de waarheid op afstand houdt, zoek je de oplossing buiten jezelf. En verandert er weinig.
De mogelijkheden die te ontdekken zijn in allerlei software oplossingen zijn eindeloos en kunnen je als ondernemer enorm helpen om efficiënter te werken. Het is verleidelijk om open te gaan verkennen welke mogelijkheden er allemaal zijn. Toch is dat zonde van je tijd, geld en energie. In deze aflevering deel ik waarom en wat je kunt doen om tools beter te benutten in je bedrijf.
Niet omkijken naar je cijfers en je geldstromen kan een tijd goed gaan, maar ondertussen laat je kansen liggen en maak je onnodige kosten omdat je geen inzicht hebt.
Niet willen vooruitplannen voelt heerlijk vrij en je kan doen wat je wilt. Behalve dat je het jezelf onnodig moeilijk maakt om momentum te creëren en de vruchten te kunnen plukken van het doorpakken door ook te plannen.
Wil je blijven groeien dan moet je op een gegeven moment juist de dingen gaan doen, die je eerder niet bereid was om te doen.
In deze aflevering deel ik voorbeelden van wat ik eerst niet wilde doen en wat me nu juist meer brengt aan tijd, vrijheid en meer klanten.
Op het moment dat je voor een keuze staat, ga je merken of er bij jou weerstand op zit om uit je comfortzone te stappen. En ben je je dan bewust van die weerstand? De kans is groot van niet. Maar zolang je niet herkent welk patroon jou in je comfortzone houdt, verandert er weinig.
In deze aflevering heb ik het over scherp blijven op je eigen koers en hoe belangrijk het is om te realiseren wanneer je op het punt staat om je comfort zone uit te stappen.
Wat is het verschil tussen een voornemen en een besluit? Hoe lang blijf je jezelf vertellen, dat je het nu echt gaat doen maar houd je het toch niet vol?
In deze aflevering vertel ik wat er vaak ontbreekt wanneer je een voornemen doet, waardoor de kans dat je niets verandert, groot is. Je ontdekt 3 belangrijke elementen om te doen wat je hebt besloten, zodat je jezelf niet langer voor de gek houdt met ‘ik ga het nu echt doen’.
Je kunt de juiste acties doen, zonder vooruit te komen.
In deze aflevering deel ik hoe weerstand er ook uit kan zien: aan de buitenkant lijkt het alsof je er goed mee bezig bent omdat je stappen zet. Maar hoeveel aandacht heb je er echt voor?
In deze fase ben ik volop bezig met het schrijven van mijn boek. En ook daarin merk ik, dat er weerstand was om dat proces volop te omarmen. Zou ik dat niet hebben opgemerkt, dan zou mijn boek er wel komen, maar niet zoals ik dat voor ogen had. Zelfsabotage in werking kan betekenen, dat je de acties wel doet, maar dat een belangrijke component ontbreekt: volledige aandacht voor de acties die je neemt en de intentie waarmee je iets doet.
Als je na de vakantie zin hebt om er weer tegenaan te gaan voor je bedrijf, dan is de neiging groot om direct aan de slag te gaan met wat er in je opkomt.
Maar die inspiratie kan ook doorslaan in een oneindige waslijst van dingen die je wilt en moet doen waardoor je ook overweldigd kunt raken.
In deze aflevering deel ik twee tips met je die je helpen om in die wirwar van ideeën en taken weer overzicht te creëren, zodat je die energie omzet in een productieve maar ontspannende houding. Zodat je na je vakantie niet meteen gebukt gaat onder de druk van ‘te weinig tijd hebben voor wat je wilt doen’.
Begin je makkelijk aan iets nieuws en maak je dingen niet af die je verder brengen voor je doelen?
Heb je vaak het idee dat je toch eerst iets anders moet oppakken voordat je gaat doen wat nodig is?
In deze aflevering gaat het over het achterhalen van de reden om je aandacht weer op iets nieuws te vestigen wat ten koste gaat van de resultaten die je wilt.
Als je groeit, dan breng je iets in beweging. Je komt misschien los van een omgeving die voorheen als thuis voelde. Je merkt dat je energie vlak wordt als je doorgaat op de oude manier.
En je ziet dat er meer mogelijk is en je wilt ook meer. Je krijgt er energie van om ermee aan de slag te gaan.
De vraag is of je de stap neemt om het nieuwe te omarmen. Om je onder te dompelen in het ontdekken van wat je nog niet weet? En om te gaan doen, te experimenteren, te leren en te ervaren?
Deze aflevering maakte ik om je te inspireren om je hart te volgen en je energie. En geef ik je een voorbeeld van hoe dat eruit kan zien in de praktijk.
Denk je weleens: is dit het? Of: Doe ik wel wat ik wíl doen?
Om dat vervolgens weer snel onder het tapijt te schuiven, want: je hebt het wel goed. In een gesprek met een ondernemer die het echt goed voor elkaar heeft met zijn bedrijf bleek er toch een knagend gevoel op te komen, die hem soms doet twijfelen of hij wel op de juiste weg zit.
In deze aflevering hoor je wat dit knagende gevoel mogelijk is en wat je te doen hebt als dat bij je opkomt.
Ik ben gestopt met iets waar ik zes jaar lang vele uren in heb gestoken. Wat doe je met de tijd en headspace die dan vrijkomt?
Ga je hier bewust mee om, dan vergroot je de kans op enorme groei bij jezelf. Je kunt hetzelfde doen, maar dan net even anders. Of je gaat dingen doen die je niet eerder hebt gedaan, die nieuw voor je zijn en die echt van je vragen dat je je gaat stretchen om het te doen.
Soms is het tijd om iets ouds af te sluiten en door te gaan met iets nieuws. De transitie van oud naar nieuw kan oncomfortabel zijn, pijnlijk. En onnodig lang duren. In deze aflevering deel ik hoe ik omga met besluitvorming in mijn ondernemerschap.
Je kunt weten welke stappen je moet nemen om tot een bepaald resultaat te komen, maar zonder goed te weten waarom iedere stap bijdraagt aan dat resultaat, mis je de kans om tot optimale resultaten te komen.
Je hoort hoe ik na jarenlang met vlagen gemediteerd te hebben en met beperkte resultaten, ik nu ineens bijzonder goede resultaten zie. En hoe ik het principe van het delen van kennis combineer met de coaching aan klanten, om de kans op betere resultaten te vergroten.
Het heeft alles te maken met weten waarom je het op een bepaalde manier moet doen en waar je je op moet voorbereiden.
Hoe omschrijf je je persoonlijkheid aan een ander? Verlegen, spontaan, betrokken, chaotisch?
De manier waarop je denkt en handelt kan je helpen, maar kan je ook belemmeren in het realiseren van je doelen.
Je identiteit presenteer je vaak als een gegeven, alsof het in beton is gegoten en niet te veranderen is. Terwijl dat wel kan. In de praktijk zitten we onszelf soms in de weg om te veranderen. Je investeert vaak veel meer in het verder verstevigen van je oude identiteit, dan in het verankeren van het nieuwe.
Het is fascinerend om te bedenken, dat we soms uitstellen wat belangrijk is om te bereiken wat we willen. In plaats van het probleem of de uitdaging meteen beet te pakken en op te lossen of aan te gaan, kiezen we er soms voor om alles te blijven doen zoals we al deden. En komen we daardoor niet verder.
We bedenken redenen om het niet op een andere manier te doen, omdat het teveel tijd kost, teveel geld of omdat we er geen energie voor hebben en al teveel op ons bord hebben.
Waar we aan voorbij gaan, is wat het ons kost om op dezelfde manier door te gaan. Dat je gewend bent aan hoe het nu gaat, betekent niet dat het je niets kost.
In deze aflevering deel ik inzichten die ik zelf opdeed en de thema’s die in de workshop Planning & Focus ter sprake kwamen bij deelnemers.
Iedere dag druk zijn en toch heb je niet gewerkt aan je lange termijn doelen. Of het nu het schrijven van je boek is, het ontwikkelen van een nieuw product of het maken van een carrière-switch; consistent werken aan een project tot het helemaal klaar is, lijkt simpel maar het ontbreekt vaak aan focus voor die lange termijn activiteiten.
In deze aflevering deel ik 10 dingen met je waardoor je meer focus hebt voor wat belangrijk voor je is op de langere termijn. Zodat je je niet langer laat leiden door de waan van de dag en stappen blijft maken in de richting van wat je wilt realiseren.
Verwachtingen van hoe de dingen gaan uitpakken als we ergens voor gaan, kunnen je motiveren om in beweging te komen, maar ze kunnen je ook beperken en blokkeren wanneer dingen anders lopen dan je had gepland.
Als het anders verloopt, minder snel gaat dan je dacht of als je zelf bent afgeweken van het plan, dan kun je geneigd zijn om dat als ‘negatief’ te bestempelen.
In deze aflevering hoor je waarom het juist een verrijking kan zijn voor de stappen die je onderneemt en je resultaat als je niet te krampachtig vasthoudt aan de manier waarop je alles had gepland.
Persoonlijke groei kan je zeker helpen om je doelen te realiseren. Als je meer zelfvertrouwen hebt, neem je makkelijker acties buiten je comfortzone. Toch wordt de persoonlijke ontwikkeling los getrokken van de doelen die iemand wil realiseren. Met het idee, dat als je eenmaal een bepaalde groei hebt doorgemaakt, je makkelijker je carrieredoelen of ondernemersdoelen realiseert. Hoewel dat wel zo kan zijn, is het vaak zonde om je concrete doelen ervoor te parkeren. In deze aflevering hoor je waarom het beter is om je te laten leiden door de doelen die belangrijk voor je zijn.
Ben je eraan toe om je persoonlijk te ontwikkelen en aan je ondernemersdoelen te werken?
Blijf je nadenken over wat je gaat doen? Of maak je ook concreet wat je doelen zijn en welke acties je onderneemt?
In deze aflevering laat ik je zien hoe het weerstand kan zijn, als je je doelen of je acties niet opschrijft. Gedachten hebben over iets wat je wilt staat nog ver af van werkelijk actie ondernemen. Ik vertel je in deze aflevering waarom het belangrijk is om je gedachten te focussen door ze op te schrijven en de vertaalslag te maken naar specifieke doelen of acties.
Deze aflevering begin ik met een aankondiging van iets wat ik besloten heb te gaan doen. Een lang gekoesterde wens komt daarmee in vervulling. En ik neem je mee in wat dat teweeg brengt, om je wens om te zetten in actie.
Ben je eraan toe om als ondernemer je ideeën om te zetten in tastbare resultaten?
Dat je een idee hebt, wil niet zeggen, dat je het ook daadwerkelijk tot uitvoering brengt. Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen eraan begint, maar ook doorgaat tot het af is? En dat je doorzet wanneer je tegenslagen hebt, of niet weet hoe je verder moet?
In deze aflevering neem ik je mee naar hoe ik ervoor gezorgd heb dat deze podcast er echt zou komen. Het besluit dat er een podcast ging komen ontstond in de zomer van 2022.
1 element heb ik bewust ingezet om het mezelf makkelijker te maken om de podcast te lanceren in september van dat jaar: ik deelde mijn proces met de lezers van mijn emails.
Ben je eraan toe om je ideeen om te zetten in tastbare resultaten?
Wil je meer vrijheid? Meer creativiteit in je werk? Meer zelfvertrouwen?
Het zijn abstracte doelen die geen richting geven aan je acties zolang je het daarbij laat in het stellen van je doelen.
In deze aflevering deel ik wat er nodig is om je abstracte doelen specifiek te maken. En, hoe je, dat wat je meer wilt ervaren, naar het hier en nu haalt en op dagelijkse basis al kunt zorgen voor meer van wat je wilt.
Alles gaat goed, je hebt echt stappen gemaakt voor je doelen. En toch voel je onrust. Je weet je vinger er niet op te leggen, maar je voelt je overweldigd en onrustig. Hoe lang gaat dit goed? Wat als het straks toch misgaat?
Behaalde successen openen de deur naar een nieuwe standaard. Een nieuwe standaard in je resultaten.
Een nieuwe standaard als het gaat om het ervaren van overvloed; of het nu gaat om meer geld, meer verdieping in relaties of meer vrijheid in je werk.
Succes boeken leidt niet automatisch tot een nieuwe standaard en vaak zorg je onbewust voor een verschuiving in je focus: de focus van wat er nu goed gaat naar de focus naar wat er fout kan gaan en wat je niet wilt.
Nieuwe resultaten door nieuwe gewoonten
Er gaan zoveel dingen aan ons voorbij omdat we denken, dat het niet kan. Of dat het teveel zou worden. Dat het te duur is. Onhandig. En ga zo maar door.
Als dat het eerste is wat bij je opkomt, waardoor je doorgaat zoals je nu doet, terwijl je graag anders ziet, dan is deze aflevering voor jou.
Er is namelijk een andere vraag, die prioriteit heeft, als je echt andere resultaten wilt. Als je meer vrijheid, avontuur, uitdaging wilt dan je nu ervaart, dan begint het met de vraag die ik in deze aflevering deel.
Raak jij ongeduldig of gefrustreerd door die onnodig lange verhalen, omdat je wil dat de ander gewoon zegt wat hij bedoelt? En denk je daardoor dat iemand niet geschikt is voor de rol?
Of ben je juist degene die de ander wil betrekken en meeneemt in je denkproces en daardoor meer woorden gebruikt? Jij denkt daarmee goed bezig te zijn, terwijl de ander hierdoor juist concludeert dat je niet goed weet waar je mee bezig bent.
Miscommunicatie, onbegrip en het laten liggen van kansen op betere resultaten komt door verschil in focus in je communicatie.
Karlijn Vrolijk van Smart Difference ontwikkelde het PPR-communicatiemodel© en biedt daarmee inzicht in de voorspelbare interpretatieverschillen en de do's en don'ts tussen mensen met focus: positie, prestatie en relatie (PPR).
De agenda loopt vol en het zicht op wat je te doen staat de komende week geeft stress. Wat zijn dan de taken die je een week uitstelt?
Als je merkt dat juist de taken blijven liggen, die voor de langere termijn belangrijk zijn, dan laat je omstandigheden in de weg staan van waar je naartoe wilt.
In deze aflevering hoor je wat je daarmee kunt doen en hoe je sneller komt tot nieuwe keuzes die je ondersteunen in het tot uitvoering brengen van wat je van plan bent.
Ben je eraan toe om tijd terug te winnen zodat je als ondernemer jouw plannen en ideeën tot uitvoering weet te brengen?
Houd jij als ondernemer je potentiele klanten op de hoogte met een nieuwsbrief? En ben je weleens bang om te vaak te mailen?
In deze aflevering deelt Rachelle Blok van Mailtribe welke fouten ze ondernemers vaak ziet maken in hun emailmarketing. Hierdoor mis je kansen om je een vertrouwensband op te bouwen met je doelgroep en om je diensten te aan te bieden via email.
Luister naar deze aflevering als je meer uit je emailmarketing wilt halen. Rachelle Blok is expert op het gebied van emailmarketing en verkoopt ook zelf haar cursussen en trainingen via email, waardoor social media overbodig is.
De frustratie bij een cursus die mijn dochter doet was direct een spiegel voor mezelf: je werkt aan iets omdat je een bepaald resultaat voor ogen hebt waar je heel enthousiast van wordt. Maar onderweg ontstaan er uitdagingen waarbij je niet direct weet hoe ermee om te gaan.
Het niet weten, kan je ongeduldig maken en gefrustreerd laten voelen. Het is precies het punt, waar je JUIST moet doorzetten. Maar waar de meesten afhaken.
In deze aflevering hoor je mijn eigen frustratie en wat ik daarmee doe, zodat ik me er niet door laat tegenhouden om te doen wat ik van plan was.
Geld verdienen op basis van jouw geldarchetypen en human design. Het maakt het makkelijker om te werken aan je financiële vrijheid, zonder geldstress.
Het is de missien van Adine Faber-Versluis om 1 miljoen vrouwen te helpen financieel vrij te worden. In deze aflevering deelt Adine wat geldarchetypen zijn en waarom het je helpt om dat van jezelf te weten. Ze legt ook uit wat Human Design is en hoe dat je helpt om in je aanpak om keuzes te maken die bij je passen.
In 2020 werd Adine’s Money Mind Podcast genomineerd voor de BNR Dutch Podcast Award en won ze in 2023 de Vrouw in de Media Award 2022 Friesland.
In deze aflevering duik ik in mijn eigen gevecht met uitstelgedrag terwijl ik er middenin zit en neem ik je mee in mijn denkproces om tot actie te komen.
Ik deel wat ik uitstel en waarom en welk gedachtenpatroon het uitstelgedrag in stand houdt.
Ik deel ook hoe ik deze aanpak om mezelf in actie te krijgen. Hopelijk raak je geïnspireerd door de strategieën en structuren die ik deel om productief te blijven en aan je doelen te werken. Want van uitstellen komt nooit voldoening.
Ondernemen zonder dat je je cijfers begrijpt en zonder er grip op te hebben. Het klinkt niet logisch en niet handig om dat te doen. En toch is dat de realiteit voor veel ondernemers.
Niets met cijfers hebben of willen ondernemen op gevoel zijn voorbeelden van redenen om niet te investeren in kennis over en inzicht in cijfers die belangrijk zijn voor je bedrijf. Marissa Bonants helpt ondernemers hier wel inzicht in te krijgen, zodat ze weten hoe ze ervoor staan en slimme keuzes kunnen maken voor o.a. hun prijsstrategie.
In dit gesprek met Marissa deelt ze wat voor uitdagingen ze zoal tegenkomt bij bedrijven, waardoor ondernemers keihard werken en toch onder aan de streep, soms te weinig overhouden.
“Ik ben all over the place.”
“Ik ben impulsief”
“Ik ben niet goed met woorden”
Wat je over jezelf gelooft, neem je vaak onbewust aan als identiteit, wat niet veranderd kan worden. Gelukkig is dat niet zo. Want wat je over jezelf gelooft kan je nu tegenhouden om verder te groeien en je doelen te realiseren.
Je identiteit voelt als een gegeven, maar is in werkelijkheid als een jas wat jarenlang je lievelingsjas is geweest en je nu toch begint te zien als een jas die aan vervanging toe is. Of als een jas die niet meer bij je past.
In 24 uur tijd hebben 4 studenten mijn online activiteiten doorgelicht en aanbevelingen gegeven voor mijn positionering in de online wereld. Het was een manier van werken, die neerkomt op het verrichten van werk voor een specifiek doel in extreem korte tijd.
De manier waarop deze hackathon was opgezet gaf de input voor deze aflevering waarin de 6 elementen worden toegelicht om een setting te creëren voor betere resultaten. Ik neem je mee in hoe de hackathon was opgezet en hoe jij daar de vruchten van kunt plukken.
Hoe kun je omgaan met iemand in je omgeving die een groot verlies verwerkt?
Hoe kun je zelf omgaan met verlies?
In deze aflevering deelt Jeannette Krieger van Hart in rouwbegeleiding wat het effect kan zijn voor iemand bij het verliezen van een dierbare. Ze vertelt over het proces van rouw en hoe verschillend dit voor iedereen is.
We bespreken daarnaast ook wat je zelf kunt doen om een ander daarin te ondersteunen, als vriend(in), als naaste collega of als werkgever. Daarbij kan verlies ook gaan over bijvoorbeeld ontslag, een echtscheiding of andere ingrijpende gebeurtenissen.
Al in het basisonderwijs leer je te leren en te doen zoals het je wordt verteld. Het werkt voor de meesten prima. Maar misschien had jij ook je eigen manieren om tot dezelfde antwoorden te komen. En werd dat als ‘fout’ bestempeld.
Terwijl het niet fout was, maar het was gewoon een andere manier. Het was jouw manier. Een andere manier van denken, van doen en ervaren dan de meesten om je heen.
Als je nu aan het leren en ontwikkelen bent, kun je bewezen methoden overnemen en toepassen. Maar wat als het niet voor je werkt?
Dat is waar deze aflevering over gaat. Je ontdekt waarom ‘buiten de lijntjes kleuren’ een skill is die enorm waardevol is om verder te komen en om dingen op jouw manier voor elkaar te krijgen.
Een personal brand is voor iedereen belangrijk. Irene van Cappellen van Marketing Madame specialiseert zich in marketing strategie voor bedrijven en deelt in deze aflevering:
Ondernemers die weten wat hen in de weg staat om de dingen gedaan te krijgen die steeds blijven liggen of die zich vrij onzichtbaar blijven voor hun doelgroep, fixeren zich op de blokkade. Maar begrijpen welke overtuigingen zorgen voor je huidige patronen en resultaten, verandert niets.
Het is een eerste stap om vervolgens door te pakken en je blik juist af te wenden van die blokkade. Je richten op waar je naartoe wilt is de sleutel om er ook te komen. In deze aflevering hoor je voorbeelden uit de praktijk die illustreren wat er gebeurt als je ongemerkt blijft fixeren op de blokkade en hoe je dat doorbreekt.
Die laatste 20% van een project kunnen zwaar wegen. Terwijl je heel enthousiast begint aan je nieuwe idee. Je creativiteit is je kracht en je valkuil. In deze aflevering heb ik het over de gevolgen van een brein dat continue bezig kan zijn met de nieuwe dingen en zich graag laat afleiden van als het einde in zicht is.
Als ondernemer is consistentie belangrijk voor groei, maar voor jezelf is de ruimte voor die creativiteit net zo belangrijk. Ik deel in de aflevering mijn eigen ervaringen, de kosten van creativiteit zonder de nodige afbakening en wat het je oplevert als je daar de juiste vorm in vindt.
“What got you here won’t get you there” is een uitdrukking die mooi weergeeft hoe je jezelf opnieuw uit te vinden hebt om verder te komen. Een shift in je identiteit maken betekent, dat je denkt en handelt vanuit waar je wilt zijn i.p.v. wat je gewend bent te doen.
In deze aflevering hoor je hoe dat er in de praktijk uit ziet om een shift in je identiteit te maken om je rol als ondernemer anders op te pakken en om een carrière-switch te maken.
In deze aflevering neem ik de 6 stappen door om meer focus te krijgen voor wat belangrijk is om aan je doelen te werken. Dit proces is het proces dat ik sinds 2018 4 keer per jaar doorloop met ondernemers om overzicht en focus te creëren voor het nieuwe kwartaal.
Dit proces verbindt je visie met je doelen en je acties en zet je zo op scherp, om met rust in je hoofd aan de slag te gaan voor de nieuwe periode.
Op Tiktok hoef je geen dansjes te doen om volgers te krijgen en zelfs niet je gezicht te laten zien. Het platform groeit explosief in gebruik. In 2023 heeft Tiktok 4 miljoen gebruikers in Nederland, waarvan 2,5 miljoen Tiktok dagelijks gebruikt. En ja, ook onder 40-plussers groeit het aantal gebruikers enorm.
Zoë Wan is 13 jaar en groeide in 8 maanden tijd met haar account naar 3800 volgers en verkoopt via Tiktok haar sieraden. Ze kent het platform door en door en deelt haar observaties en ervaringen in het groeien van haar account in deze aflevering.
Gebruik jij het einde van het jaar als moment om te reflecteren en stil te staan bij hoe het gaat? En wat je eventueel anders wilt ervaren volgend jaar?
In deze aflevering deel ik een oefening met je die ik regelmatig in mijn trajecten aan bod laat komen.
Het in kaart brengen van je levensgebieden op deze manier, laat je zien wat je belangrijk vindt. En stelt je in staat om te definiëren waar je invloed hebt op het vergroten van je succes in elk levensgebied.
Het is een mooie manier om prioriteiten te stellen in de dingen die er het meeste toe doen.
In deze aflevering een voorbeeld uit de praktijk. Ik deel hoe ik om ga met iets wat ik heb uitgesteld, maar wel belangrijk is om op te pakken. Het werkt altijd. Ook in dit voorbeeld weer.
Vanuit haar prachtige Purpose villa in Spanje vertelt transformatie coach Henny Aben in deze aflevering hoe gebeurtenissen in haar leven sleutelmomenten zijn geweest om andere keuzes te maken. Het bracht haar onder andere, dat ze nu mensen in en vanuit hun eigen villa Spanje begeleidt in hun Journey to Purpose.
Meer weten over Henny Aben en Purposeworx? Ga naar https://www.purposeworx.nl
Ieder moment is een kans om een besluit te nemen om dingen anders te doen. Toch grijpen we die kans vaak op n.a.v. een ingrijpende gebeurtenis of een druppel die de emmer doet overlopen.
Als je met persoonlijke ontwikkeling bezig bent, dan brengen nieuwe inzichten je een window of opportunity, om dingen te veranderen. Een inzicht kan ook iets bevestigen wat je ergens al wel wist, maar nu erkend wordt.
En toch gebeurt het vaak dat we die inzichten tegen onszelf gebruiken. En dat is niet alleen zonde en onnodig, maar je verdient beter dan dat.
In deze aflevering heb ik het over inzichten en uitslagen van testen, die je niet alleen voor je ontwikkeling kunt gebruiken, maar ook tegen je. Ik deel voorbeelden uit de praktijk waar je mogelijk herkenning in vindt en waar je je op wilt richten om wel constructief te zijn in je persoonlijke ontwikkeling.
Denk je weleens dat je meer uit je coachingstraject kon halen? In deze aflevering geef ik je voorbeelden uit de coachingspraktijk, waarbij coachees soms ‘verdwijnen’ en even niet terugkomen voor een volgende sessie of niet reageren op vragen via de mail.
Het gebeurt niet altijd bewust, maar het vermijden van communicatie als het even niet lekker gaat, is een rem op je voortgang in de coaching. Je hoort waarom het belangrijk is om juist dan wel de communicatie op te zoeken en dat dit precies is waar je een patroon kunt doorbreken van wat je weghoudt om je doelen te realiseren.
Het is vaak heel handig dat we onze interne ‘automatische piloot hebben’. Over veel dingen denk je niet na. Je doet ze gewoon.
Het wordt wel uitdagend als je een nieuw doel hebt. Een nieuwe bestemming. Want hoe vaak ben je niet een nieuw pad ingeslagen waar je met goede moed aan begint, maar waarbij je snel afhaakt en weer terugvalt op je oude gewoonten?
In deze aflevering deel ik met je hoe je jezelf sterk maakt om door te zetten wanneer het moeilijk wordt, want reken maar dat je momenten hebt van twijfel, geen tijd, geen zin, geen energie en het makkelijker is om het erbij te laten zitten.
NIVEA - niet invullen voor een ander. We anticiperen weleens op wat een ander gaat vinden, zal denken of kunnen. En dat kan zomaar de bottleneck zijn van je eigen ontwikkeling en de rem in het realiseren van je doelen.
Het ‘invullen’ gaat in deze aflevering nog een stapje verder. Ik deel 4 manieren waarop je invult op een manier die je niet verder helpt, maar juist klein houdt. Je wordt je bewust van de manieren waarop je dat zelf doet en wat voor gevolgen dat heeft voor jezelf en je verlangens en behoeften.
Jezelf leren kennen, bewust worden van je patronen door de juiste vragen te stellen. Het is heel belangrijk om slimme keuzes te maken en voor je doelen te gaan.
Toch gaan velen ongemerkt teveel reflecteren en blijven de acties uit die nodig zijn om je doelen te realiseren.
In deze aflevering deel ik een simpele manier om te weten of en waarom dat bij je gebeurt. En je hoort concrete tips hoe je dat kunt doorbreken, zodat je zelfreflecties je echt verder helpen om te gaan voor wat je wilt bereiken.
Zie je steeds op tegen die zelfde grote klus die je te doen hebt op een werk dag? Je denkt dat je een uitsteller bent, maar het kan ook te maken hebben met goeie dag in deelt. In deze aflevering deel ik met je hoe je ervoor zorgt dat je de belangrijke dingen gedaan krijgt. en waarom dat ervoor zorgt dat je niet meer het gevoel hebt, dat je tijd tekort komt.
Het altijd druk hebben is een valkuil voor veel ondernemers. Waarom? Het kan lijken alsof het een gegeven is. Niet te veranderen. En als je daar vanuit gaat en je hebt het gevoel hard te werken, zonder vooruit te komen, dan blijft dat ook zo.
In deze aflevering gaan we iets verder kijken dan ‘geen tijd hebben’. Wat betekent dat echt? Wat is het wat je weerhoudt om je bezig te houden, met wat echt belangrijk is voor je langere termijn visie als ondernemer?
Je kunt jezelf onderschatten zonder dat je het weet. En dat heeft de nodige gevolgen.
In deze aflevering deel ik hoe je herkent dat je de waarde van je werk en je talenten onderschat. Wat de gevolgen zijn van jezelf onderschatten. En wat je kunt doen om dit te doorbreken.
Ben je er klaar mee om jezelf klein te houden als ondernemer en gaan staan voor wat je te bieden hebt?
Het is heerlijk als je geinspireerd bent en alles moeiteloos lijkt te gaan als je inspired action onderneemt. Aan de andere kant is het maar de vraag of je daar op gaat wachten tot je actie onderneemt. Of kun je beter leunen op geplande momenten van actie?
In deze aflevering deel ik wat je kunt doen om meer consistentie in je acties te krijgen. Zodat je gericht ergens naartoe werkt zonder je focus te verliezen en momentum te verliezen.
Door dingen vaak te herhalen wordt je beter. Maar niet persé.
Uitsluitend herhalen brengt je in het begin verbetering, maar je stuit op een plafond wanneer je niet met intentie verbetering zoekt. In deze aflevering deel ik 3 nuances op de uitdrukking ‘de kracht van herhaling’, zodat je meer verdieping, verrijking, verbetering vindt in de herhaling.
Met de uitleg van Menieke over wat trauma is, gaat waarschijnlijk niemand trauma vrij door het leven. In deze aflevering praten we over hoe trauma ‘opgeslagen’ kan worden in je lichaam en hoe dit van invloed is op hoe je een automatische reactie en het niet altijd lukt om dat te doorbreken.
Menieke is gespecialiseerd in trauma en yoga en legt in ons gesprek uit wat yoga voor je kan betekenen bij trauma.
Twee jaar geleden doorliep Rob het Kickstart je carrière-switch traject en dat heeft een carrière-switch teweeg gebracht. In deze aflevering deelt Rob het proces van zijn zoektocht waarbij hij afscheid nam van de wereld van de techniek en zijn plezier en voldoening vond in de rol van docent in het onderwijs.
Rob deelt ook wat zijn uitdagingen waren onderweg en hoe hij ermee om ging zodat hij zich niet liet tegenhouden door twijfels maar bereid was om te investeren in zijn proces.
In deze aflevering heb ik een gesprek met portretfotograaf Tjapko de Heus.
Met 30 jaar ervaring als fotograaf en door al jarenlang zelfstandig ondernemer te zijn, heeft hij veel te delen over de ontwikkelingen die hij heeft meegemaakt. Op zijn vakgebied, maar ook over zijn eigen ontwikkeling deelt hij zijn inzichten.
Tjapko geeft een kijkje in hoe hij belangrijke keuzes heeft gemaakt waardoor hij steeds meer doet wat bij hem past.
Je hoort hoe hij omgaat met nieuwe ontwikkelingen en hoe hij veranderd is in het denken over zijn ondernemerschap.
En hij vertelt meer over zijn beautyshoots waarbij hij vrouwen een echte verwendag geeft en ze op hun mooist op de foto vastlegt.
Heb je weleens gezien hoe tientallen mensen uit binnen- en buitenland, meerdere nachten voor een winkel bivakkeren om de release van nieuwe sneakers niet te missen?
Ik heb het van dichtbij meegemaakt en het is zo bijzonder hoe de creatie van een Rotterdamse ondernemer zoiets teweeg brengt.
Woei is al 16 jaar succesvol ondernemer en met zijn winkel, in het centrum van Rotterdam en online, brengt hij zijn liefde voor sneakers tot leven in de sneakers die hij in de collectie heeft en bijna nergens in Nederland te verkrijgen zijn.
In het gesprek dat ik met Woei heb, wordt heel duidelijk wat de kracht is van zijn succes: zijn passie voor de producten die hij nog altijd zelf inkoopt. Het enthousiasme wat hij zelf voelt bij het product bepaalt voor een belangrijk deel of het in de collectie terechtkomt.
Als je doelen voor jezelf stelt, dan komen er vaak ook twijfels bij kijken. Gaat het wel lukken? Kan ik dat wel? Kan ik het aan? Wat als….?
Twijfels zeggen niets over de haalbaarheid van je plannen. Toch geven we onze twijfels veel zeggenschap over wat we doen.
In deze aflevering deel ik een concept met je om dat te doorbreken: vertrouwen groeien ipv. twijfels overwinnen.
Dit concept helpt je om het pad te blijven volgen van wat je wilt en niet langer te blijven dwalen in de richting die je niet verder brengt.
Must be Logged In to leave comments.