Secret podcast 'Focus shifting voor ondernemers' 

Podcast

Helen's Choice

Waar laat jij je door leiden als je keuzes maakt? Het bewandelen van je eigen pad klinkt simpel maar is niet altijd makkelijk. In Helen's Choice komen onderwerpen voorbij die gaan over persoonlijke groei, het volgen van je hart en het ondernemerschap. Helen Kho helpt je om helder voor ogen te krijgen wie je wilt zijn en krachtige keuzes te maken om je hart te (blijven) volgen

 

Looking for other episodes?

Check it out here!

Afl. 76 - Mijn hackathon tips voor het creëren van resultaten

In 24 uur tijd hebben 4 studenten mijn online activiteiten doorgelicht en aanbevelingen gegeven voor mijn positionering in de online wereld. Het was een manier van werken, die neerkomt op het verrichten van werk voor een specifiek doel in extreem korte tijd. 

De manier waarop deze hackathon was opgezet gaf de input voor deze aflevering waarin de 6 elementen worden toegelicht om een setting te creëren voor betere resultaten. Ik neem je mee in hoe de hackathon was opgezet en hoe jij daar de vruchten van kunt plukken.

Afl. 75 - Omgaan met verlies en rouw met Jeannette Krieger

Hoe kun je omgaan met iemand in je omgeving die een groot verlies verwerkt? 

Hoe kun je zelf omgaan met verlies?

In deze aflevering deelt Jeannette Krieger van Hart in rouwbegeleiding wat het effect kan zijn voor iemand bij het verliezen van een dierbare. Ze vertelt over het proces van rouw en hoe verschillend dit voor iedereen is. 

We bespreken daarnaast ook wat je zelf kunt doen om een ander daarin te ondersteunen, als vriend(in), als naaste collega of als werkgever. Daarbij kan verlies ook gaan over bijvoorbeeld ontslag, een echtscheiding of andere ingrijpende gebeurtenissen.

Afl. 74 - Buiten de lijntjes kleuren als skill

Al in het basisonderwijs leer je te leren en te doen zoals het je wordt verteld. Het werkt voor de meesten prima. Maar misschien had jij ook je eigen manieren om tot dezelfde antwoorden te komen. En werd dat als ‘fout’ bestempeld. 

Terwijl het niet fout was, maar het was gewoon een andere manier. Het was jouw manier. Een andere manier van denken, van doen en ervaren dan de meesten om je heen. 

Als je nu aan het leren en ontwikkelen bent, kun je bewezen methoden overnemen en toepassen. Maar wat als het niet voor je werkt? 

Dat is waar deze aflevering over gaat. Je ontdekt waarom ‘buiten de lijntjes kleuren’ een skill is die enorm waardevol is om verder te komen en om dingen op jouw manier voor elkaar te krijgen. 

Afl. 73 - Personal branding als uiting van wie je bent met Marketing Madame Irene van Cappellen

Een personal brand is voor iedereen belangrijk. Irene van Cappellen van Marketing Madame specialiseert zich in marketing strategie voor bedrijven en deelt in deze aflevering:

  • waarom het belangrijk is dat marketing geïntegreerd is in de hele organisatie en zich niet beperkt tot een afdeling
  • hoe social media een enorme tijd slurper is als je met hagel schiet, omdat je je niet specifiek richt op je doelgroep maar iedereen wilt helpen
  • hoe ze zelf met nieuwe trends bezig is zoals Tiktok om dat voor haar eigen marketing in te zetten
  • de belangrijkste tips als je zelf aan de slag gaat voor je marketing om je ideale klanten aan te trekken.

Afl. 72 - Voorbij de blokkade

Ondernemers die weten wat hen in de weg staat om de dingen gedaan te krijgen die steeds blijven liggen of die zich vrij onzichtbaar blijven voor hun doelgroep, fixeren zich op de blokkade. Maar begrijpen welke overtuigingen zorgen voor je huidige patronen en resultaten, verandert niets. 

Het is een eerste stap om vervolgens door te pakken en je blik juist af te wenden van die blokkade. Je richten op waar je naartoe wilt is de sleutel om er ook te komen. In deze aflevering hoor je voorbeelden uit de praktijk die illustreren wat er gebeurt als je ongemerkt blijft fixeren op de blokkade en hoe je dat doorbreekt.

Afl. 71 - Makkelijker dingen starten dan afmaken

Die laatste 20% van een project kunnen zwaar wegen. Terwijl je heel enthousiast begint aan je nieuwe idee. Je creativiteit is je kracht en je valkuil. In deze aflevering heb ik het over de gevolgen van een brein dat continue bezig kan zijn met de nieuwe dingen en zich graag laat afleiden van als het einde in zicht is.

Als ondernemer is consistentie belangrijk voor groei, maar voor jezelf is de ruimte voor die creativiteit net zo belangrijk. Ik deel in de aflevering mijn eigen ervaringen, de kosten van creativiteit zonder de nodige afbakening en wat het je oplevert als je daar de juiste vorm in vindt.

Afl. 70 - Een shift maken in je identiteit als sleutel tot verandering

“What got you here won’t get you there” is een uitdrukking die mooi weergeeft hoe je jezelf opnieuw uit te vinden hebt om verder te komen. Een shift in je identiteit maken betekent, dat je denkt en handelt vanuit waar je wilt zijn i.p.v. wat je gewend bent te doen.

In deze aflevering hoor je hoe dat er in de praktijk uit ziet om een shift in je identiteit te maken om je rol als ondernemer anders op te pakken en om een carrière-switch te maken.

Afl. 69 - De 6 stappen voor meer Planning en Focus

In deze aflevering neem ik de 6 stappen door om meer focus te krijgen voor wat belangrijk is om aan je doelen te werken. Dit proces is het proces dat ik sinds 2018 4 keer per jaar doorloop met ondernemers om overzicht en focus te creëren voor het nieuwe kwartaal.

Dit proces verbindt je visie met je doelen en je acties en zet je zo op scherp, om met rust in je hoofd aan de slag te gaan voor de nieuwe periode.

Afl. 68 - Groeien naar 3800 volgers op Tiktok met Zoë Wan van Star Stuff

Op Tiktok hoef je geen dansjes te doen om volgers te krijgen en zelfs niet je gezicht te laten zien. Het platform groeit explosief in gebruik. In 2023 heeft Tiktok 4 miljoen gebruikers in Nederland, waarvan 2,5 miljoen Tiktok dagelijks gebruikt. En ja, ook onder 40-plussers groeit het aantal gebruikers enorm.

Zoë Wan is 13 jaar en groeide in 8 maanden tijd met haar account naar 3800 volgers en verkoopt via Tiktok haar sieraden. Ze kent het platform door en door en deelt haar observaties en ervaringen in het groeien van haar account in deze aflevering.

Afl. 67 - Begin 2024 met helderheid over levensgebieden

Gebruik jij het einde van het jaar als moment om te reflecteren en stil te staan bij hoe het gaat? En wat je eventueel anders wilt ervaren volgend jaar?

In deze aflevering deel ik een oefening met je die ik regelmatig in mijn trajecten aan bod laat komen.

Het in kaart brengen van je levensgebieden op deze manier, laat je zien wat je belangrijk vindt. En stelt je in staat om te definiëren waar je invloed hebt op het vergroten van je succes in elk levensgebied.

Het is een mooie manier om prioriteiten te stellen in de dingen die er het meeste toe doen. 

Afl. 66 - Zo tackle ik uitstelgedrag

In deze aflevering een voorbeeld uit de praktijk. Ik deel hoe ik om ga met iets wat ik heb uitgesteld, maar wel belangrijk is om op te pakken. Het werkt altijd. Ook in dit voorbeeld weer. 

Afl. 65 - Henny Aben over hoe haar purpose haar in Spanje bracht

Vanuit haar prachtige Purpose villa in Spanje vertelt transformatie coach Henny Aben in deze aflevering hoe gebeurtenissen in haar leven sleutelmomenten zijn geweest om andere keuzes te maken. Het bracht haar onder andere, dat ze nu mensen in en vanuit hun eigen villa Spanje begeleidt in hun Journey to Purpose.

Meer weten over Henny Aben en Purposeworx? Ga naar https://www.purposeworx.nl

Ieder moment is een kans om een besluit te nemen om dingen anders te doen. Toch grijpen we die kans vaak op n.a.v. een ingrijpende gebeurtenis of een druppel die de emmer doet overlopen.

Afl. 64 - Inzichten en zelfcompassie

Als je met persoonlijke ontwikkeling bezig bent, dan brengen nieuwe inzichten je een window of opportunity, om dingen te veranderen. Een inzicht kan ook iets bevestigen wat je ergens al wel wist, maar nu erkend wordt. 

En toch gebeurt het vaak dat we die inzichten tegen onszelf gebruiken. En dat is niet alleen zonde en onnodig, maar je verdient beter dan dat. 

In deze aflevering heb ik het over inzichten en uitslagen van testen, die je niet alleen voor je ontwikkeling kunt gebruiken, maar ook tegen je. Ik deel voorbeelden uit de praktijk waar je mogelijk herkenning in vindt en waar je je op wilt richten om wel constructief te zijn in je persoonlijke ontwikkeling.

Afl. 63 - Verdwijn je wel eens uit je coachingstraject?

Denk je weleens dat je meer uit je coachingstraject kon halen? In deze aflevering geef ik je voorbeelden uit de coachingspraktijk, waarbij coachees soms ‘verdwijnen’ en even niet terugkomen voor een volgende sessie of niet reageren op vragen via de mail.

Het gebeurt niet altijd bewust, maar het vermijden van communicatie als het even niet lekker gaat, is een rem op je voortgang in de coaching. Je hoort waarom het belangrijk is om juist dan wel de communicatie op te zoeken en dat dit precies is waar je een patroon kunt doorbreken van wat je weghoudt om je doelen te realiseren.

Afl. 62 - Zo stel je je automatische piloot opnieuw in

Het is vaak heel handig dat we onze interne ‘automatische piloot hebben’. Over veel dingen denk je niet na. Je doet ze gewoon.

Het wordt wel uitdagend als je een nieuw doel hebt. Een nieuwe bestemming. Want hoe vaak ben je niet een nieuw pad ingeslagen waar je met goede moed aan begint, maar waarbij je snel afhaakt en weer terugvalt op je oude gewoonten?

In deze aflevering deel ik met je hoe je jezelf sterk maakt om door te zetten wanneer het moeilijk wordt, want reken maar dat je momenten hebt van twijfel, geen tijd, geen zin, geen energie en het makkelijker is om het erbij te laten zitten.

Afl. 61 - Over invullen en jezelf tegenwerken

NIVEA - niet invullen voor een ander. We anticiperen weleens op wat een ander gaat vinden, zal denken of kunnen. En dat kan zomaar de bottleneck zijn van je eigen ontwikkeling en de rem in het realiseren van je doelen.

Het ‘invullen’ gaat in deze aflevering nog een stapje verder. Ik deel 4 manieren waarop je invult op een manier die je niet verder helpt, maar juist klein houdt. Je wordt je bewust van de manieren waarop je dat zelf doet en wat voor gevolgen dat heeft voor jezelf en je verlangens en behoeften.

Afl. 60 - Zelfsabotage is… reflecteren tot je een ons weegt.

Jezelf leren kennen, bewust worden van je patronen door de juiste vragen te stellen. Het is heel belangrijk om slimme keuzes te maken en voor je doelen te gaan. 

Toch gaan velen ongemerkt teveel reflecteren en blijven de acties uit die nodig zijn om je doelen te realiseren. 

In deze aflevering deel ik een simpele manier om te weten of en waarom dat bij je gebeurt. En je hoort concrete tips hoe je dat kunt doorbreken, zodat je zelfreflecties je echt verder helpen om te gaan voor wat je wilt bereiken.

Afl. 59 - Zo krijg je meer gedaan op een werkdag

Zie je steeds op tegen die zelfde grote klus die je te doen hebt op een werk dag? Je denkt dat je een uitsteller bent, maar het kan ook te maken hebben met goeie dag in deelt. In deze aflevering deel ik met je hoe je ervoor zorgt dat je de belangrijke dingen gedaan krijgt. en waarom dat ervoor zorgt dat je niet meer het gevoel hebt, dat je tijd tekort komt.

Afl. 58 - Geen tijd is nooit het echte probleem

Het altijd druk hebben is een valkuil voor veel ondernemers. Waarom? Het kan lijken alsof het een gegeven is. Niet te veranderen. En als je daar vanuit gaat en je hebt het gevoel hard te werken, zonder vooruit te komen, dan blijft dat ook zo.

In deze aflevering gaan we iets verder kijken dan ‘geen tijd hebben’. Wat betekent dat echt? Wat is het wat je weerhoudt om je bezig te houden, met wat echt belangrijk is voor je langere termijn visie als ondernemer?

Afl. 57 - Blinde vlekken ten aanzien van je werk en je talenten

Je kunt jezelf onderschatten zonder dat je het weet. En dat heeft de nodige gevolgen.

In deze aflevering deel ik hoe je herkent dat je de waarde van je werk en je talenten onderschat. Wat de gevolgen zijn van jezelf onderschatten. En wat je kunt doen om dit te doorbreken.

Ben je er klaar mee om jezelf klein te houden als ondernemer en gaan staan voor wat je te bieden hebt?

Afl. 56 - Inspired action of geplande consistentie?

Het is heerlijk als je geinspireerd bent en alles moeiteloos lijkt te gaan als je inspired action onderneemt. Aan de andere kant is het maar de vraag of je daar op gaat wachten tot je actie onderneemt. Of kun je beter leunen op geplande momenten van actie?

In deze aflevering deel ik wat je kunt doen om meer consistentie in je acties te krijgen. Zodat je gericht ergens naartoe werkt zonder je focus te verliezen en momentum te verliezen.

Afl. 55 - De kracht zit ‘m niet in de herhaling

Door dingen vaak te herhalen wordt je beter. Maar niet persé.

Uitsluitend herhalen brengt je in het begin verbetering, maar je stuit op een plafond wanneer je niet met intentie verbetering zoekt. In deze aflevering deel ik 3 nuances op de uitdrukking ‘de kracht van herhaling’, zodat je meer verdieping, verrijking, verbetering vindt in de herhaling.

Afl. 54 - Over trauma en wat yoga kan betekenen met Menieke de Ruiter

Met de uitleg van Menieke over wat trauma is, gaat waarschijnlijk niemand trauma vrij door het leven. In deze aflevering praten we over hoe trauma ‘opgeslagen’ kan worden in je lichaam en hoe dit van invloed is op hoe je een automatische reactie en het niet altijd lukt om dat te doorbreken.

Menieke is gespecialiseerd in trauma en yoga en legt in ons gesprek uit wat yoga voor je kan betekenen bij trauma.

Afl. 53 - Van techniek naar docent in het onderwijs - met Rob Kollman

Twee jaar geleden doorliep Rob het Kickstart je carrière-switch traject en dat heeft een carrière-switch teweeg gebracht. In deze aflevering deelt Rob het proces van zijn zoektocht waarbij hij afscheid nam van de wereld van de techniek en zijn plezier en voldoening vond in de rol van docent in het onderwijs.

Rob deelt ook wat zijn uitdagingen waren onderweg en hoe hij ermee om ging zodat hij zich niet liet tegenhouden door twijfels maar bereid was om te investeren in zijn proces.

Afl. 52 - Het zwarte gat in je productiviteit

In deze aflevering heb ik een gesprek met portretfotograaf Tjapko de Heus. 

Met 30 jaar ervaring als fotograaf en door al jarenlang zelfstandig ondernemer te zijn, heeft hij veel te delen over de ontwikkelingen die hij heeft meegemaakt. Op zijn vakgebied, maar ook over zijn eigen ontwikkeling deelt hij zijn inzichten. 

Tjapko geeft een kijkje in hoe hij belangrijke keuzes heeft gemaakt waardoor hij steeds meer doet wat bij hem past. 

Je hoort hoe hij omgaat met nieuwe ontwikkelingen en hoe hij veranderd is in het denken over zijn ondernemerschap. 

En hij vertelt meer over zijn beautyshoots waarbij hij vrouwen een echte verwendag geeft en ze op hun mooist op de foto vastlegt.

Afl. 51 - Passie als secret ingrediënt voor succesvol ondernemen - in gesprek met Woei Tjin

Heb je weleens gezien hoe tientallen mensen uit binnen- en buitenland, meerdere nachten voor een winkel bivakkeren om de release van nieuwe sneakers niet te missen?

Ik heb het van dichtbij meegemaakt en het is zo bijzonder hoe de creatie van een Rotterdamse ondernemer zoiets teweeg brengt.

Woei is al 16 jaar succesvol ondernemer en met zijn winkel, in het centrum van Rotterdam en online, brengt hij zijn liefde voor sneakers tot leven in de sneakers die hij in de collectie heeft en bijna nergens in Nederland te verkrijgen zijn.

In het gesprek dat ik met Woei heb, wordt heel duidelijk wat de kracht is van zijn succes: zijn passie voor de producten die hij nog altijd zelf inkoopt. Het enthousiasme wat hij zelf voelt bij het product bepaalt voor een belangrijk deel of het in de collectie terechtkomt.

Afl. 50 - Vertrouwen groeien ipv twijfels overwinnen

Als je doelen voor jezelf stelt, dan komen er vaak ook twijfels bij kijken. Gaat het wel lukken? Kan ik dat wel? Kan ik het aan? Wat als….?

Twijfels zeggen niets over de haalbaarheid van je plannen. Toch geven we onze twijfels veel zeggenschap over wat we doen.

In deze aflevering deel ik een concept met je om dat te doorbreken: vertrouwen groeien ipv. twijfels overwinnen.

Dit concept helpt je om het pad te blijven volgen van wat je wilt en niet langer te blijven dwalen in de richting die je niet verder brengt.


Comments

Must be Logged In to leave comments.

Menu
My Productens Available Productens
Sign In

Sign In Details

Forgot Password