Secret podcast 'Focus shifting voor ondernemers' 

Hoe je stopt met het afvinken van de TO-DO’s die er NIET TOE DOEN

Hoe vaak krijg jij niet alles gedaan van je to-do list?  Blijven steeds dezelfde taken onafgevinkt op de lijst staan? Er zijn taken die je steeds weer doorschuift naar de volgende dag. En dit is waarom het belangrijk is om hier even bij stil te staan: "De meeste ondernemers werken niet consistent aan de acties die bijdragen aan hun doelen en verlangens voor groei en succes."

Over schuldgevoel en toewijding aan je gezin en anderen

Misschien denk je: 'Ik zit niet op een schopstoel. Het is nu wel even prima.' Maar wat als je toch vaker de gedachte hebt waar je nou écht je ei in kwijt zou kunnen, wat nu je passie zou kunnen zijn of misschien denk je: héb ik eigenlijk wel een passie? Of misschien 'weet' je gewoon, net als ik jaren geleden, dat je iets anders te doen hebt, dan wat je al jaren doet. Het betekent dat je NU werk doet waar je niet de voldoening uit haalt en niet de uitdaging in vindt, waar je naar ...

Maak je het makkelijk om je ‘winkel’ binnen te gaan?

Ik was vandaag in gesprek met een manager van een sneakerwinkel. Onlangs zijn ze naar een grotere en mooiere locatie verhuisd. Toen ik vroeg naar de verschillen die hij merkte sinds ze verhuisd zijn, gaf hij twee dingen aan. Meer mensen kwamen makkelijker een kijkje nemen in de winkel dan voorheen. De vorige zaak was een stuk kleiner dan deze. Stapte je daar naar binnen, dan ben je in een kleine zaak met veel artikelen en medewerkers in de winkel. 

Waarom het niet gaat over ‘er klaar voor zijn’

In 2019 had ik al bedacht dat ik ook webinars wilde geven. Ik was inmiddels gewend om workshops en trainingen op locatie te geven, maar ik zag zoveel potentie in het geven van webinars. Ik zou het daarmee voor meer mensen laagdrempelig maken om deel te nemen en ik zou daardoor meer mensen kunnen bereiken.

De eerste stap om het uitstellen te stoppen en die veel ondernemers nalaten

Ondernemen en je persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand. Tenminste, als je als ondernemer wel de wens hebt dat je met je bedrijf blijft groeien en ontwikkelen. Hoe groter je ambities hoe meer het ook van jou als ondernemer vraagt, dat je jezelf opnieuw blijft uitvinden.

3 vragen om ruimte te maken voor nieuwe keuzes

Het klinkt zo simpel en toch is de kracht om de dingen te laten zoals ze zijn, vaak nog groter. Met als gevolg, dat we te lang blijven hangen in iets wat waar we zelf niet meer blij van worden. En het meest bizarre is, dat we het vaak niet meteen door hebben. Het thema in de Kickstartgroep van afgelopen week was 'keuzes maken'.

Van frustratie over het aantal aanvragen naar een volle praktijk in 15 minuten

Ik zag de stress in hoe Mel erbij zat in onze zoom sessie. Gespannen kaken, strakke blik, maar altijd vriendelijk, terwijl ze probeert om niet teveel laten merken dat ze niet lekker in haar vel zit. Als ik haar vraag wat er is, vertelt ze me dat ze veel spanning ervaart en onrust. Angst zelfs. Ze begint over alles wat ze niet heeft gedaan voor haar marketing. Ze is coach en therapeut en wil met haar praktijk steeds meer coachingsklanten bedienen.


Search


Plan hier je focussessie

Ben jij een dienstverlenende ondernemer die er helemaal voor wilt gaan en merkt, dat het plafond wel een beetje bereikt is? 

Hard werken vind je niet erg, maar wel als je niet toekomt aan de dingen waar je razend enthousiast van wordt als je eraan denkt. 

Dat nieuwe product, die nieuwe doelgroep, die cursus die je wilt ontwikkelen of dat boek wat je wilt schrijven…..

Aan ideeën geen gebrek. Maar waar haal je de tijd en energie vandaan als je al vol zit met het werk wat je al doet voor je klanten? 

Waar je tegenaan loopt is:

  • dat je het altijd te druk hebt om consistent aan je nieuwe idee te werken

  • dat je steeds weer aan nieuwe dingen begint zonder iets af te maken

  • dat je nog steeds 'ja' zegt tegen opdrachten en klanten die niet bij je passen
  • dat je zichtbaar wilt zijn voor je doelgroep, maar je je tegelijkertijd klein houdt
  • dat je afgeleid raakt en alsmaar uitstelt wat voor jou wel belangrijk is om te realiseren

Je vindt het belangrijk, maar je maakt het geen prioriteit.

Maar het idee om nog vijf jaar hetzelfde te blijven doen op dezelfde manier, zonder dat je ruimte hebt om te creëren, te innoveren, daar denk je liever niet aan….. Dat is niet waarom jij bent gaan ondernemen. 

In mijn ondernemerstraject Uitblinkers gaan we aan de slag om:

  • je vrij te maken van het volledig werken IN je business zodat je weer tijd en energie hebt om te creëren

  • je nieuwe idee concreet te maken, een strategie te bedenken waardoor het ook past binnen je bedrijf en bij de manier waarop jij wilt ondernemen

  • te implementeren, je aanbod neer te zetten en je doelgroep aan te trekken.

Ben jij die ondernemer die zich wilt blijven ontwikkelen en zijn hart wil blijven volgen? Omdat je wilt dat jouw dienstverlening het beste vertegenwoordigt wat je te bieden hebt? En je wilt dit samen met mij aangaan? 

Denk je ‘Yes! ik wil hier echt stappen in maken!’, plan dan je (gratis) focus sessie in. 

We bespreken hierin waar jij naartoe wilt werken, wat je daarin tegenhoudt en wat je nodig hebt om het te realiseren. 

En of een Uitblinkers traject met mij voor jou de oplossing is. 

NB: Bij het plannen van een afspraak ga je akkoord met het periodiek ontvangen van o.m. tips en inspiratie via de mail. Uiteraard kun je je altijd afmelden.

Menu
My Productens Available Productens
Sign In

Sign In Details

Forgot Password