Less is more

Less is more

We hebben maar zoveel tijd, zoveel energie, zoveel geld om ergens in te steken. En het mag duidelijk zijn, dat als je je hulpbronnen inzet op talloze projecten en activiteiten tegelijk, dan heb je van alles net niks. 

Dat leidt niet naar de vooruitgang die je graag ziet per project, niet naar voldoening en het brengt chaos in je hoofd. 

Je hebt hier twee dingen nodig: structuur en helderheid over je prioriteiten.

Read More

66 dagen voor een nieuwe gewoonte

The One Thing


Ik las het boek 'The One Thing' van Gary Keller en werd door dit boek getriggerd om kritisch naar mijn dagelijkse gewoonten te kijken. Ik stelde mezelf de vraag: 'Welke ene dagelijkse nieuwe gewoonte zou al mijn doelen veel kracht bij zetten?'. 
Ik wist het antwoord wel, maar daar wilde ik niet aan: meer slapen. Veel te moeilijk!

Ik doe nog zoveel in de avond en geniet van de vrijheid om niet op mijn klok te hoeven kijken. Daar wilde ik niet aan tornen. En toch kon ik er niet onderuit. Want ik weet wel hoeveel het oplevert om voldoende uren te slapen. 

Het heeft effect op je gezondheid, je prestaties, op je gemoedstoestand en het zou me waarschijnlijk meer motivatie opleveren om drie keer per week te sporten i.p.v. 1 keer. 

Gewoon doen
En al die positieve effecten op de langere termijn, dat wil ik heel graag. Maar misschien herken je het. Als je iets wilt, maar je ziet er tegenop om te doen wat nodig is, dan blijf je er maar over nadenken. Het gevoeld dat je er niet klaar voor bent, houdt je dan op de plek. En dan verandert er dus niets...

Dus i.p.v. nog langer erover nadenken, ben ik het gewoon gaan doen. Ik ga onderweg wel uitvinden wat de juiste aanpak is om dit te laten slagen. Want tja, ik voelde me er niet 'klaar' voor. Maar dat zou ik misschien nooit zijn. 
Ik ben gestart en ik besloot mijn proces dagelijks te delen via 66 facebook lives. 

Voor mij een mooie stok achter de deur en door niet alleen mijn ervaringen te delen maar ook hoe ik omga met de worstelingen die te verwachten zijn, kan het misschien ook anderen helpen hun eigen goede voornemens na te streven. 

Je kunt het volgen via onze facebookpagina.

Als je het fijn vindt om alle video's bij elkaar te hebben, dan kun je terecht op www.khoworks.nl/66-dagenWaar ben jij niet helemaal klaar voor?


Heb jij ook iets waar je aan kunt werken, maar waar je je niet helemaal klaar voor voelt? Je wilt wel de resultaten, maar gelooft misschien nog niet helemaal dat het je gaat lukken? Of misschien zie je er tegenop wat je ervoor moet laten? 


Begin gewoon, maak de uitdaging niet te groot. Maak van je voornemen een commitment. Doe het samen met anderen. Besluit dat je er helemaal voor gaat. En zie het als een leerproces. Met dagen dat het makkelijk gaat en dagen waarbij je aan het worstelen bent. Als het zo makkelijk was, had je het namelijk al lang gedaan. Dus geef niet op omdat je een slechte dag hebt. Stel jezelf de vragen om van die dagen te leren en je plan aan te passen. Uiteindelijk gaat het erom dat je de manier vindt, die voor jou werkt. Uiteindelijk gaat het erom, dat je ervoor gaat i.p.v. hopen dat het dit jaar beter gaat worden.

Doe je mee?

Deel in de comments wat jouw voornemens zijn en hoe je vorderingen zijn.

Ga voor alle video’s naar www.khoworks.nl/66-dagen

Dag 1 voor een nieuwe gewoonte in 2019

De vraag om bij stil te staan voor het nieuwe jaar

De vraag om bij stil te staan voor het nieuwe jaar

De decembermaand biedt een mooie gelegenheid om terug te kijken op het afgelopen jaar. Eens na te gaan waar we blij zijn met wat we hebben gedaan, ervaren of geleerd. En tegelijkertijd kunnen we het aangrijpen om te kijken hoe we de dingen anders zouden doen dan we hebben gedaan.

We kunnen die inzichten meenemen voor de plannen voor het nieuwe jaar, zodat we het onszelf makkelijker maken om gerichter te werken aan wat voor ons echt belangrijk is.

De vraag die je jezelf wilt stellen helpt je goed om dit te doen én om ruimte te creëren voor meer van wat je wilt bereiken in het komende jaar.

Read More

Belangrijk versus urgent

Belangrijk versus urgent

Je hebt een volle agenda. Een lange to do list. En dan nog allerlei gedachten en ideeën over wat jou echt blij zou maken en belangrijk voor je is. Belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling, je gezondheid of voor je geluk.

De vraag is of de zaken die echt belangrijk voor je zijn, ook een plek hebben in je agenda en je to-do list. Is het een lange termijn doel die je hebt vertaald naar wat je nu en de komende tijd te doen hebt om dat te realiseren? Lees verder hoe je ruimte maakt voor belangrijke zaken die anders nooit of te laat aan bod komen.

Read More

Je omgeving als katalysator voor groei

Je omgeving als katalysator voor groei

Als we grote doelen stellen voor onszelf, dan hebben we veel dingen te doen die buiten onze comfortzone liggen.

Hierdoor daag je jezelf uit om je niet tegen te laten houden door onzekerheid of angst.

Als het je lukt om te doen wat nodig is, dan brengt het je voldoening en dan draagt het bij aan je vertrouwen in jezelf en in de mogelijkheden die je hebt om je doelen te realiseren.

Een stimulerende omgeving helpt je enorm in het bereiken van je doelen. Lees meer over hoe en waarom dat zo is.


Read More

Hoe je meer commitment creëert voor je doelen

Hoe je meer commitment creëert voor je doelen

Als we iets willen en goede voornemens hebben om ermee aan de slag te gaan, dan lukt het niet altijd om dat door te zetten. We raken afgeleid of gedemotiveerd en vergeten dan onze goede intenties. Tijdelijk. Want als het gaat over iets wat belangrijk voor je is om te veranderen, dan blijven die voornemens terugkomen. Vervolgens herhaalt de hele cyclus zich en dat doet je zelfvertrouwen geen goed.

Wat je kunt doen om dit patroon te doorbreken zodat je gaat doen wat je wilt lees je in dit blog.

Read More