Hoe je ervoor zorgt dat je tijd hebt om aan je carrière-doelen te werken

Met een drukke baan, een huishouden, sociale activiteiten én verplichtingen, lijken we we soms te weinig uren in een dag te hebben. Als je dan ook nog iemand bent met veel interesses en ideeën, dan kun je soms helemaal het gevoel hebben nooit toe te komen aan alles wat er volgens jou nog moet gebeuren. 

Hoe je door prioriteiten te stellen aan je nieuwe carrière kunt werken

En dan wil je ook nog een nieuwe carrière beginnen. Het liefst ook nog een eigen onderneming. Waar haal je dan de tijd nog vandaan? 

Je weet dat je niet in een paar weken een nieuwe carrière begint. Als het voor jou echt belangrijk is om er nu echt iets mee te gaan doen, bepaal dan je doel voor over 6 maanden. Wat wil je over 6 maanden gedaan of ervaren hebben, wat je echt dichter bij je einddoel brengt? 

Als je al een drukke agenda hebt, kom je al gauw op het punt dat je keuzes moet maken. Nu je al bedacht hebt dat je nieuwe carrière echt belangrijk is, wil je er dus dagelijks of wekelijks tijd voor maken. 

Maar behalve het besteden van tijd aan de acties die je gaat uitzetten is nog iets anders, net zo belangrijk:

- de acties met volledige aandacht doen

Iedere dag dat je gaat werken aan je nieuwe carrière kun je van tevoren 3 dingen opschrijven die je die dag gaat doen. Kies dan voor de 3 acties die werkelijk bijdragen om dichter bij je doel te komen. 

Vervolgens ga je aan de slag met die 3 acties en dit is wat je uiteindelijk ook tijd gaat besparen: Je doet alleen die 3 dingen zonder enige afleiding. Afleiding van email, whats app, facebook, telefoontjes of mensen om je heen. Sluit dat zoveel mogelijk af en ga aan de slag. 

Die 3 acties kunnen kleine acties zijn. Dat is helemaal afhankelijk van je beschikbare tijd om dagelijks of wekelijks aan je doelen te werken. Maar als je dat iedere keer ongestoord doet, dan kost het minder tijd én ben gefocust bezig met je nieuwe carrière. En dat laatste geeft niet alleen voldoening omdat je dan veel meer kans hebt dat je elke keer af krijgt wat je je voorneemt, maar ook omdat je dan veel vaker bezig bent te werken aan waar je van droomt. Kun je je voorstellen hoe je je dan voelt? 

Deel je je inzichten of acties met me?