Let the main thing be the main thing

Let the main thing, be the main thing. Dat hoorde ik Brendon Burchard zeggen in zijn podcast over de productiviteit van succesvolle mensen. Hij hamert erop dat het belangrijk is om helder te hebben wat je wilt bereiken en wat de belangrijkste stappen zijn om je doelen te bereiken. 

Ik luister aandachtig, ik ben het volledig met hem eens en het geeft me inspiratie om mijn eigen plannen aan te scherpen. Toch loop ik er twee dagen later keihard tegenaan, dat het geen gewoonte van me is om me zoveel mogelijk te richten op het allerbelangrijkste: the main thing. 


De 4-minuten oefening


Voor een netwerkbijeenkomst mocht ik een 4-minuten presentatie voorbereiden. Het is voor mij een nieuwe groep mensen, die ik vanaf heden wekelijks ga ontmoeten. Ik kreeg de gelegenheid om mezelf uitgebreid voor te stellen. Normaal heb je 1 minuut de tijd om jezelf voor de groep te laten horen.

Met het verhaal in mijn hoofd dat ik wilde delen met deze groep, ging ik hard aan de slag met met het maken van mijn sheets. Toen ik dacht ermee klaar te zijn, heb ik het hele verhaal thuis hardop verteld met de gemaakte sheets erbij. En natuurlijk met een timer erbij. 

De timer ging af. Ik was bij de derde sheet van de 15! 

Ik moest gaan schrappen. De rondes die erna volgden maakten het duidelijk, dat het soms moeilijk is om tot de kern te komen van wat je wilt bereiken. Toen ik mijn presentatie had teruggebracht tot de 4 minuten, had ik nog steeds de kern van mijn verhaal intact weten te houden. 

Voor mij was het een 4 minuten oefening die me uitdaagde om echt tot de kern te komen.
 

fabian-moller-401625-unsplash.jpg

The main thing vinden door de tijd te beperken


Door alles te schrappen wat ik had geschrapt, had ik de 'main thing' echt de 'main thing' gemaakt. 
Mijn 4-minuten presentatie was duidelijk en to the point en bracht mijn boodschap over aan de groep. 

Waar besteed jij nu je tijd en energie aan? Wordt je weleens overweldigd door alles wat er op je bord ligt? Wat zou jij blijven doen als je de helft van de tijd kreeg van wat je er nu aan besteedt? Wat is voor jou 'the main thing'?

Kun je de rest weglaten, uitbesteden of anders doen en zo tijd en energie steken in waar je echt mee bezig wilt zijn?

Deel je je inzichten in de comments?