Een doolhof vol mogelijkheden

Heb je weleens door een doolhof gelopen? 

Wist je dat zo'n doolhofervaring veel parallellen blijkt te hebben met je zoektocht naar een nieuwe richting in je carrière? 

 

Je gaat ernaartoe voor de beleving van het doolhof zelf. Je gaat uitzoeken hoe je eruit komt, je kiest voor wegen die toch dood blijken te lopen waardoor je een langere route aflegt en meer kilometers maakt. 

Het doolhof doorlopen is leuk, want het is een ontdekking en onderweg heb je lol. Onderweg kom je de bordjes met aanwijzingen tegen die je vertellen dat je goed op weg bent, yes! Elke splitsing geeft weer nieuwe mogelijkheden voor de route die je kiest. Pas als je gekozen hebt en dat pad bewandelt, zal blijken of die weg je naar de uitgang brengt. En natuurlijk zul je in een aantal gevallen weer terug moeten om een ander pad te kiezen.

En als je het tot het einde hebt volbracht dan ben je blij dat je niet in dat doolhof gebruik hebt gemaakt van de nooduitgang en het te snel opgeeft. 

Als je tot het einde bent gekomen, dan weet je dat je die weg af hebt moeten leggen om te komen tot waar je bent. Dat er geen verkeerde keuzes zijn, zolang je op je keuzes terugkijkt en ervan leert om weer verder te komen. 

Als we naar een echt doolhof gaan dan kun je er plezier aan beleven omdat je je erin berust dat je niet in één keer de weg naar buiten vindt. 

Wanneer het gaat om onze carrière-keuzes verwachten we soms dat we van tevoren weten wat de exacte route is om ergens te komen en dat we die weg moeiteloos afleggen. 
We vergeten dan dat het een ontdekkingsreis is, dat elke keuze die we maken ons verder kan helpen om dichterbij ons doel te komen. 

We gaan eraan voorbij hoe gaaf het is om te ontdekken, om onderweg bij de mijlpalen aan te komen die je vertellen dat je goed op weg bent. 
Wat je niet wilt, is stil blijven staan in het doolhof en geen keuze maken voor je route. 

En lang stilstaan is niet nodig. Maak je keuzes, baseer ze op dat wat klopt voor jou, leer van je keuzes voor de volgende stappen en vraag om hulp als je dat nodig hebt. Als je in beweging bent en je komt steeds dichterbij je doel, dan ervaar je onderweg al de lol, voldoening en energie waarvoor je het doolhof in ging.

 

Wil je weten hoe je met hulp veel makkelijker en sneller je doelen bereikt? Vraag dan een gratis strategiesessie aan. 

Geen tips en inspiratie meer missen?

Wil je wekelijks tips, inspiratie en support in je mailbox ontvangen om je te helpen de stappen te zetten voor je carrière-switch? Geef je dan hier op voor de gratis e-zine.