Waarom je de motivatie achter je keuzes wilt achterhalen

Deze blog gaat over de motivatie van je keuze. Als je verandering wilt dan werk je daar logischerwijs naar toe. Er komen allerlei kansen op je af, je ziet mogelijkheden gecreëerd. Het ene doe je wel en het andere doe je niet.

 

Maar wat is precies je motivatie of beweegreden van je keuze? We staan daar vaak niet bij stil. Als je dat wel goed zou doen dan zie je dat je je soms laat leiden door angst en onzekerheid. Doe je dat geregeld dan resulteert dat alleen maar in keuzes die je niet verder brengen. Je kiest dan steeds voor de veilige weg en alleen voor het al bekende. Dit houdt je vastop de plek waar je nu bent en als je doelen hebt of je wilt dingen graag veranderen, dan heb je juist andere keuzes nodig. Andere keuzes dan je voorheen hebt gemaakt.

 

Ondanks je onzekerheid of angst kun je toch een kans aangrijpen als deze zich voordoet.

 

Wat is je werkelijke motivatie om aan een vervolgcursus te beginnen?

 

Komt het voort uit onzekerheid of je met je huidige kennis en kunde wel je werk kunt doen of je geld wel kunt verdienen? Stel je daarmee uit dat je aan de slag gaat met de kennis die je al in huis hebt? Wanneer komt voor jou dan wel het gevoel dat je er klaar voor bent het werk te doen wat je graag wilt doen?

 

Als je dit herkent, dan is de kans goed aanwezig dat je na afronding van de volgende cursus vindt, dat je nog steeds niet genoeg weet om aan de slag te kunnen.

 

Wanneer doorbreek je het patroon? Hoogstwaarschijnlijk kun je eerder geld verdienen met je kennis dan je denkt. 

 

Schuif je dingen voor je uit of stel je dingen uit, omdat je het spannend vindt door zo’n cursus in te plannen voor jezelf? Je kunt dit alleen doorbreken door echt te gaan doen wat je steeds uitstelt.  

 

Ik wil je uitnodigen om eens goed stil te staan bij de keuzes die je hebt gemaakt, maar ook vooral bij de keuzes die je nu zou willen maken. Welke dingen overweeg je om juist wel of niet te doen? Wat is jouw werkelijke motivatie achter deze keuze?

 

Als het echt belangrijk voor je is dat je de gewenste verandering realiseert, vraag jezelf dan af wanneer het tijd is om echt andere keuzes te maken.

En waarom je die andere keuzes nóg langer zou uitstellen.

Geen tips en inspiratie meer missen?

Wil je wekelijks tips, inspiratie en support in je mailbox ontvangen om je te helpen de stappen te zetten voor je carrière-switch? Geef je dan hier op voor de gratis e-zine.